sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Näin se sitten sujui...


Tästä näkee nyt sitten lauantain suorituksen koko kokonaisuudessaan. Virheitä oli paljon ja selkeä rutiinin puute on havaittavissa joka paikassa.

Harjoituksissa osasin tulla hienosti suoraan pituushalkaisijalle laukassa ajatellen avotaivutusta, nyt en. Avot jäivät vaisuiksi ja vähän "seinälle", suluissa pääsi takaosa johtamaan etenkin vasemmalle mennessä, vaikka harjoituksissa se oli ongelmana nimenomaan oikealle. Keskiravissa jäin ookailemaan ja tuli tahtihäiriöitä. Käynnin ratsastin väärään pisteeseen. Laukannosto vasemmalle oli pöyristyttävän huono. Vastalaukassa en uskaltanut ratsastaa riittävästi eteen. Käynnin kautta vaihdot olivat mulle henkisesti liian vaikeita. :) Että näin.

Mikä kuitenkin videolta oli kiva nähdä, oli että hevonen liikkuu tasaisessa ryhdissä ja muodossa läpi ohjelman ja itsekin istun kohtuullisen hyvin kyydissä. Vaikka paljon on tekemistä, niin on ihan kiva huomata, että tämä taso ei ole meille alkuunkaan mahdoton.

Ja eilen tajusin, että tää on mun elämäni ensimmäinen vaativa startti ihan oikeissa kilpailuissa. :) Tähän mennessä olen vaativia suorittanut vain rataharjoituksissa.

Kirjoittelen vielä kisaraportin kuvineenkin, sillä kyseessä oli erittäin tapahtumarikas aamu, mutta tässä nyt harvinaista herkkua ja ihan oikea videokin kaikille utelialle näytille! 

4 kommenttia:

 1. Ja meitä uteliaitahan riittää=D kiitos kun jaoit tämän!! -pir-

  VastaaPoista
 2. Eip mittään. Kiva kun tykkäät näitä tsekkailla! :)

  VastaaPoista
 3. Ei siellä nyt mitään katastrofaalista ollut, pieniä yksityiskohtia ( esim. ne laukka käynti siirtymiset ja sano mulle; mikä niissä onkin niiiiiin vaikeaa?? ;) )mutta siisti kokonaisuus eikä mitään väkinäistä pakottamista mitä valitettavan usein kuitenkin näkee jos ratsukko ei ole valmis luokkaan. Ja tehän ootte! Toistan itseäni; hieno suoritus, eikä ihan helpolla pohjalla ollut teidän kisapäivä (hässäkkä tallilla, hieman kiireinen aikataulu, kansallisella suoraan...)

  Järvenpäässä muuten nähdään, me tullaan kanssa rykäsemään vaativa sinne, menen viikonloppuna seurakisoihin kokeilemaan taas onneani tällä saralla ja katotaan josko olisin Jäkessä ihan suorituskelpoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kyllä ne teiänki vaihdot ja vaativat suoritukset sieltä alkaa tasaantumaan varmasti kohdilleen. :)

   Mä huomaan ite stressaavani laukka-käynti-siirtymisiä ihan harjotuksissakin, jotenki en uskalla ratsastaa niitä loppuun asti vaan pelkään sitä epäonnistumista jo 8 askelta etukäteen ja sit sössin ne ku ennakoin tai en ratsasta tarpeeksi tai ratsastan liikaa tai jotain.. Nivelillä ne on muutoinki ihan superisti helpompia, ku tulee jotenki enemmän luonnostaan. Pitäis vaan ratsastaa kangilla useammin ja tehdä niitä siirtymisiä enemmän, ni ehkä ne tasottuis kohdilleen tai oppisin olemaan edes stressamatta niitä niin paljon... Nooh, tällä viikolla pääsen tunnille peräti kaks kertaa, ni ehkä me taas saadaan jotain enemmän kohdilleen.

   Mut hieno homma tosiaan, että Jäkessä nähdään ja josko siellä ehkä uskaltais jo yrittää tavoitella sitä 60% maagista rajaa... :)

   Poista