maanantai 14. toukokuuta 2012

Arjen normia.

Viime viikosta on toki muutakin kirjoitettavaaa kuin pelkkiä kisajuttuja. Murden kanssa jatkui epäonni. Olin ratsastamassa sillä tiistaina ja kaikki sujui varsin mukavasti. Se oli todella kiva ratsastaa ja muutoinkin todella chilli. Käytiin radalla kävelemässä ennen ja jälkeen kentällä työskentelyn ja se mennä taapersi kaikessa rauhassa. Vietyäni sen talliin, se kuitenkin puuskutti todella paljon ja olin aivan ihmeissäni. Vähän ajan päästä puuskutus loppui ja vein sen tarhaan normaalisti. Jäin kuitenkin pohtimaan, että ihan normaalia käytöstä tämä ei ollut.

Seuraavana päivänä piti olla lähtö Boeen Stellan valmennukseen, mutta edellisestä päivästä varautuneena mittailin kuumeen ennen lähtöä ja sitä olikin 39.9. Olin ihmeissäni ja soitin eläinlääkärin tilannetta tsekkailemaan ja peruin lähdön valmennukseen. Illalla eläinlääkärin saapuessa paikalle oli kuume laskenut jo reilun asteen verran ja Murde näytti kaikin puolin terveeltä. Sain sille kuitenkin varuiksi kipulääkettä ja ell otti verikokeet, jotta voitaisiin tarkistaa, ettei kyseessä ole mitään vakavaa. Viikon lomalle Murde joutui myös, sillä suosituksena on, että viikko lomaa per kuumepäivä... Verikokeiden tulokset tuli pari päivää myöhemmin eikä niissä näkynyt mitään sen ihmeempää, myös kuume on pysytellyt pois keskiviikon jälkeen. Eli ilmeisesti pelkällä säikähdyksellä päästiin tästä. Pitihän sitä jotain harmia tullakin, kun oli juuri tullut vähän menestystäkin, että pysyy keskiarvo kohdillaan eikä liikaa positiivista tule kerralla elämään, ainakaan elämään Murden kanssa. :)

Nyt Murde on siis saanut lomailla ja nauttia kevätauringosta. Anni on sen kanssa käynyt radalla tsillailemassa ilman satulaa ja syöttelemässä. Tässä pari kuvaa keväiseltä äitienpäivältä:

Vilppu on toiminut varsin mainiosti, laukannostot alkavat löytyä mukavasti ja muutoinkin ajoittain Vilppu tuntuu jo ihan ratsulta, vaikka vielä onkin pitkä matka kuljettavana. Ville toimii varsin mukavasti, sen laukka alkaa olemaan jo hyvää ja tasapainoista ja sitä pystyy ratsastamaan jo suorillakin. Ravissa se on mukavan pehmeä ja taipuisa ja siirtymisetkin alkavat olla helpompia. Pysähdykset ovat edelleen jatkuva harjoitteemme. Aku oli alkuviikosta aivan super, mutta loppuviikosta vähän väsyneen oloinen. Sitä taisi ötökät kiusata silloin oikein tosissaan. Sami ja Kerma viettivät vapaaviikkoa ja Tokajin kuulumiset onkin jo kerrottuna...

Kuvien copyright Pekka Pietikäinen

2 kommenttia:

  1. Aaaaaaaaawwwwwww <3 jouduin kyl kattoo muutaman kerran et onks tos kolmannes kuvas ees mrd, se näyttää oudolta :D

    VastaaPoista