maanantai 30. syyskuuta 2013

Ajatuksia laatuponikisan jälkeen

"Liian matalana"
Vuoden kohokohta on jälleen takanapäin. Aika ristiriitaiset tunteet on kyseisen tapahtuman jäljiltä valloillaan... Meidän tiimi oli ihan mieletön ja ponit todella hienoja, mutta tapahtuman järjestely ja sekä askellaji- että estekokeen tuomarointi tuntuivat ontuvan pahan kerran. Jotenkin on vielä niin kummalliset fiilikset kaikesta, etten oikein osaa lähteä purkamaan koko hommaa sanoiksi.

Meidän ammattilaisten kehumat esteponit saivat pöyristyttäviä arvioita. Tai Pondeponi sai ihan kivoja kommentteja, mutta pisteet olivat todella huonot. Cami taas sai TODELLA huonot arviot, vaikka meidän kotivalmentaja on kehunut sen tekniikan maasta taivaaseen ja arvioinut sen teknisesti paremmaksi kuin Pondeponi. Cami oli hieman alavireinen estekokeessa, mutta ei nyt todellakaan niin huono kuin pisteet antavat ymmärtää. Maneesin pohja oli todella huono ja sillä pohjalla Cami liikkui raskaammin kuin mitä on aiemmin koskaan nähty.

Askellajikokeessa Pondeponi oli näistä kolmesta ponista paras?!?!!? Nooh, se sai eniten mun makuun oikeanlaisen arvioinnin, mutta Eemeli ja Cami saivat ihan pöyristyttävän huonot pisteet... Esim. Eemun ravi oli arvioitu pisteillä 6.5 ja samoin ponin kehitysnäkymät askellajiponina.

Yksi tuomareista tuli mulle jälkikäteen kehumaan mun ponejani. Kyselin sitten, että miksi ne sai niin huonot pisteet, mutta vastausta ei oikein tullut. Tuomari vaan katsoi ihmetyksen sekaisin tuntein, että "Ai saiko?"... Näytin pöytäkirjat ja kyselin, että mistä tässä oikein oli kysymys, niin vastausta ei tullut. Ainoa kritiikki oli mun ratsastukseni, kun ne oli niin matalia edestä... Totesin sitten, että Camia on ratsastettu 2 kuukautta ja sillä oli 12 tuntia takana jo reissua siinä vaiheessa päivää ja Eemu on aloitettu oikeastaan kokonaisuudessaan vasta kesäkuussa ja sekin oli jo väsynyt radan aikaan, sillä silläkin oli yli 10 tuntia jo reissua takana. Ratsastin siis kokeessa nuoria poneja, joilla oli jännä ja erittäin pitkä päivä takana eli en todellakaan itse ainakaan ihmetellyt, että ne olivat jo vähän väsyneitä ja siten eivät enää jaksaneet olla läpi koko ratojen ryhdikkäitä... Enkä mä osannut ajatella, että niiden väsymys ja se, että annan niiden hetkittäin kulkea rennosti hieman matalana, olis ollut noin rankaistava teko, kun niiden LAATUAhan tässä piti arvostella.

"Puutteellinen etujalkatekniikka ja selän käyttö."

"Ravi kiireistä"

"6.5"

"Kehuttiin ERINOMAISEKSI, mutta pisteitä sai hyvästä"


Lupaan kirjoittaa tarkemman kertomuksen ja analyysn päivästä, kunhan vähän sulattelen tätä kaikkea ensin...

4 kommenttia:

 1. Camia on tosiaan kaksi muutakin "ihan oikeeta" estevalmentajaa kehunut, joten ei kyllä voinut kuin suu auki tuijottaa niitä sen saamia pisteitä. Pitää nyt vielä videot katsoa, että oliko se muka siellä oikeasti niin huono. Ja jos oli, niin onni onnettomuudessa on se, ettei se ole missään muualla ollut huono hyppääjä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cami on joka tapauksessa ihan superhyppääjä. <3

   Poista
 2. Aika hämmentävää... Odotin kyllä että teidän ponit olisi saanut hieman erilaisia arvioita. Erityisen ikävää mun mielestä tuo tuomarin ristiriitaisuus huonot pisteet vs ponien kehuminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, mutta onneksi itse tiedetään, että ponit on ihan tähtiä! :)

   Poista