maanantai 9. syyskuuta 2013

Blogi 4 vuotta

Lukiessani Miran blogia törmäsin blogin vuosipäivätekstiin ja rupesin pohdiskelemaan, että kuinkakohan kauan olen itse tätä blogia naputellut ja huomasin aloittaneeni tasan 4 vuotta sitten 9.9.2009. Silloin Noel Nuudelman oli juuri voittanut parhaan 4-vuotiaan estehevosen tittelin 4-vuotiaiden suomenhevosten laatuarvostelussa ja Murde oli vasta 3-vuotias oripoika. :)

Paljon on ehtinyt tapahtumaan näissä neljässä vuodessa ja iso osa tapahtumista on myös raportoitu tässä blogissa. Huvikseni ajattelin kerätä tähän postaukseen vähän linkkejä eri tavoin valittuihin teksteihin, mitä vuosien varrella on kirjoitettu.

Ensinnä keräsin TOP 10 luetuimmat tekstit:

1. Päivitetty kilpailukalenteri

Tämä ollee suosittu teksti siitä syystä, että sieltä löytyy noita ratsujen nimiä, joiden hauilla on Googlesta usein tänne eksytty; Suvi-Hermiina ja S.W. Summer's Dream Prince. (360 avausta)

2. Poni aikuisen kouluratsuna

Tämä on aihe, joka tuntuu puhuttavan koko ajan enemmän ja enemmän. Usein näkee ht.netissä keskuteluita tähän aihepiiriin liittyen ja usein blogiani on niihin keskusteluihin linkattukin. (357 avausta)

3. Suvi-Hermiina reenissä

Suvi-Hermiinan nimellä Google-hausta on usein päädytty blogiini ja muutoinkin ilmeisesti tämä lahjakas suomitamma on kiinnostanut, sillä sen nimeä kantavia julkaisuita on lueskeltu kohtuullisen paljon. Etenkin Suvin mukanaolo viime vuoden suomenhevosten koulumestaruustaistossa toi tälle kuvasarjalle katsojia. (279 avausta)

4. S.W. Summer Solstice

Tämä kuvasarja vasta 3-vuotiaasta ponista sai aikaan yleisöryntäksen, sillä sitä kauhisteltiin ihan olan takaa ht.netissä. Otettiin muutamia ratsastuskuvia ulkokentällä kyseisestä ponista myyntiä ajatellen ja julkaisin ne sitten myös täällä. Sain paljon arvostelua siitä, kuinka poni on liian lyhyessä muodossa ja mulla oli vielä kannuksetkin jalassa... Nooh, ponin ja mun ensimmäinen yhteinen ratsastus aitaamattomalla ulkokentällä oli hieman jännittävä ja poni oli kyllä lyhyessä muodossa, muttei se tainnut siihen kuolla (eikä niihin kannuksiinkaan). :) Poni sai kuin saikin hyvän kodin näistä kuvista huolimatta ja tulee olemaan kova peli ponikisoissa tulevaisuudessa.. (275 avausta)

5. Epäonnea oripäivillä

Useat lukijat elivät mukanamme Moniponin oripäivävalmisteluissa sekä minun että Heidin blogin kautta ja vielä kerran kiitos siitä kaikille teille! Kun kuitenkin oripäiväreissu päättyi ikäviin tunnelmiin, se kiinnosti vielä useampia. Toki tämä teksti kiinnosti varmasti myös uteliaita oripäiväseuraajia ja ehkä optimistisesti ajateltuna jotain tammanomistajiakin, jotka välttämättä eivät muutoin ole blogin lukijana viihtyneet! ;) (263 avausta)

6. Nuori hevonen

Aihepiiri, joka kiinnostaa monia ja josta oli ihan hauska kirjoittaa. Tätäkin on varmasti eksynyt ihmettelemään jokunen, joka muutoin ei blogia lue... Lisäksi tällaiset enemmän mielipidekirjoitukset tuntuvat keräävän enemmän lukijoita kuin ihan vaan normikuulumispostaukset. (210 avausta)

7. Ruunaus ja ratsastajan sairastelua

Tämä on sellainen teksti, johon päädytään myös Google-haun kautta. Ihmiset kuuklettelevat ruunauksen ja tämä teksti tulee tyrkylle. Ikävä kyllä tämä blogin alkuvuosien varsin informaatioton teksti tuottanee pettymyksen kaikille haun kautta siihen päätyneille. (163 avausta)

8. Kiirettä pitää

Tämän tekstin suosion syistä mulla ei ole haisuakaan. Ehkä tämä on ollut sitä aikaa kun on päätetty oripäivistä ja Heidin bloginkin lukijoita on eksynyt tätäkin blogia kummastelemaan. Tavallinen kertomus kuulumisista ja muutama huonolaatuinen kuvaajan vanhalla kameralla otettu maneesikuva... Mutta kiva kuitenkin, että tämäkin on saanut lukijoita osakseen! (157 avausta)

9. Toimivia ratsuja

Tämä teksti mennee samaan kategoriaan edellisen kanssa, etten varsinaisesti ymmärrä, miksi sitä on avattu niin useita kertoja, mutta onpahan kuitenkin. :) (156 avausta)

10. Eemeli

Tämä postaus selittänee itse oman suosionsa. :) (155 avausta)


Sitten toiseksi osioksi ajattelin laittaa omia suosikkipostauksiani, mihin itse olen ollut tyytyväinen ja mistä on minulle itselleni ollut hurjasti hyötyä. Näitä kuitenkin vain vähän vähemmän.

1. Mielikuvaharjoitus

Tämä on ehdottomasti paras näistä kirjoittamistani mielikuvaharjoituksista ja joskus tuntuu siltä, että pitäisi ihan aina tehdä tällainen teksti ennen jokaikistä starttia, sillä siitä on vaan NIIN paljon hyötyä. Nykyään sitä liian usein lähtee liian huolimattomasti valmistautuneena kilpailusuoritukseen ja se ei ainakaan paranna mahdollisuuksia kilpailussa. Tämä kirjoitus on myös auttanut joka kerta kun tämän jälkeen olen kyseisen radan ratsastanut. :)

2. Haaveesta tuli totta

Olin unohtanut kirjoittaneenikin tällaisen tekstin, mutta avatessani sen, tulvahti välittömästi hyvä mieli ja muistui mieleen se hyvä fiilis, mikä oli päällä tätä kirjoittaessakin. Olin potenut silloinkin ratsastusmasennusta ja jotenkin tämän tekstin kirjoittaminen ja sen sisällön ymmärtäminen auttoi kyllä helpottamaan ratsastusmasennusta huomattavasti. Ehkä se auttaa nytkin näin jälkikäteen luettunakin! :)

3. Lowpoints

On erittäin opettavaista palata myöhemmin huonoihin hetkiin ja miettiä, että mikä menikään vikaan ja olisiko jotain voitu tehdä toisin. Usein huonon suorituksen jälkeen en esimerkiksi halua nähdä edes papereitani, sillä olen niin vihainen itselleni, mutta myöhemmin niihin palatessa niistä voi saada paljonkin irti ja ymmärtää vielä paremmin virheitä ja heikkouksia. Sama tilanne on tässä kun palaa mielessään myöhemmin huonosti menneeseen kilpailuun, pystyy analysoimaan sitä objektiivisemmin kuin sillä hetkellä tai heti sen jälkeen.

4. Laatuponikilpailu 2011

Laatuponikilpailu oli ensimmäinen isompi tavoite Samin ratsun uralla, siihen osallistumisesta oli sovittu jo silloin kun aloitin Samia ratsastamaan. Se oli myös ensimmäinen isompi onnistumiseni ratsastajana, jonka takia tapahtuman on jäänyt erittäin hyvin mieleen. Tämä retki antoi paljon itsevarmuutta aloittelevalle poniratsastajalle... Toki osatekijänä oli myös oman ponini Zorro SA:n menestys kilpailuissa. :)

5. Kehityskulkuja

Tällainen vertailupostaus kehityskuluista oli erittäin kiva postaus tehdä ja kun laitteli kuvia peräkkäin, näki itse hyvin selkeästi kehityksen hevosissa. En ollut niitä ihan näin yksiselitteisesti osannut verratakaan toisiinsa aikaisemmin ja siksi tästä tuli jonkinmoinen ahaa-elämys. Pitänee taas kohtapuolin viritellä tällainen postaus uudelleen, jotta näkee, onko mitään muutosta tapahtunut ratsuissa viime aikoina...


Jokohan tässä olisi historiikkia kerrakseen tämän 4-vuotispäivän kunniaksi. :) Osalle nämä varmasti ovatkin tuttuja tekstejä, mutta ehkä joillekin nämä ovat jääneet pimentoon... Toivottavasti jaksan ja ehdin panostaa blogiini tulevaisuudessakin ja toivottavasti ihanat lukijani jaksavat lueskella näitä turinoitani vuodesta toiseen!

2 kommenttia:

  1. Onnea 4-vuotiaalle blogille! Hyvää settiä on ollut ja tulee varmasti jatkossakin olemaan, uskon niin.

    -lotta

    VastaaPoista