tiistai 18. joulukuuta 2012

Huippuhetkiä

Kausi 2012 on nyt pulkassa koko kokonaisuudessaan ja siihen on mahtunut paljon ihan mielettömän upeita hetkiä, jotka haluankin nyt käydä läpi tämän hieman masentavan talviharjoittelukauden keskellä.



Keväällä hienot fiilikset alkoi Samin kanssa Haarajoen harjoituskisoista, joissa se oli päivän paras He A- ja yli tasoisista ratsukoista ja sai ihanan rusetin sekä loimen. Oli kiva käydä ennen varsinaisen kauden alkua käydä kokeilemassa, missä mennään ja huomata, että ihan oikeilla urilla mennään! Niissä kisoissa pääsi toden teolla esittämään ratsua eikä kuuleman mukaan katsomossakaan jääty kylmiksi Samin esiintymisen tiimoilta. Talven yli tehty työ oli tuottanut tulosta ja alettiin olla valmiita 6-vuotiskauteen!


Seuraavissa harjoituskilpailuissa Haarajoella oli vuorossa uudenlaisia suuria tunteita, sillä starttasin omalla Murdellani ensimmäisen kerran! Hakusessa oli vielä hommat, pilottia kauhistutti suunnattomasti ja vielä yövuorojen välissä oltiin liikenteessä, mutta hengissä selvittiin ja tuomarilta tuli positiivista palautetta. Tämä kokemus mahdollisti sen, että pystyi pohtia jatkossa muihinkin geimeihin osallistumista.


Toukokuun alun RJL-päivän Murden BIS-titteli Match Showssa oli myöskin kauden ehdottomia huippuhetkiä! Etenkin se oli huippuhetki paremmalle puoliskolleni, joka pääsi esittämään Murden loppukehässä ja hienosti kyllä esittikin. Murde esitti siellä sellaista ravia, etten muista ihan hetkeen siltä sellaista nähneenikään.



Suuria tunteita oli ilmassa myöskin toukokuussa Vihdissä, jossa starttasin elämäni ensimmäisen kerran vaativaa ihan oikeissa kilpailuissa. Muutaman rataharjoituksen olin kyllä tehnyt aiemmin. Tokaj on onneksi ihana, kokenut ratsu, jonka sain luotsattua kunnialla läpi radan eikä taidettu edes olla ihan viimeisiä! :) Fiilikset olivat huojentuneet, kun tämä vaativan debyytti oli takanapäin ja olin edelleen hengissä.



Toukokuussa koin myös jotain aivan unohtumatonta. Team Samin kanssa reissattiin Jyväskylään starttaamaan avoimessa kansallisessa luokassa lauantaina ja sunnuntaina ensimmäisessä 6-vuotiscupin osakilpailussa. Lauantaina vastalaukkarikosta huolimatta napattiin ensimmäinen kansallinen sijoitus ja tämähän oli siis myös minun ensimmäinen kansallinen sijoitukseni! Ja mikä parasta, tämä elämäni ensimmäinen kansallinen sijoitus tuli itse alusta asti rakennetulla ponilla. :) Fiilikset olivat katossaan lauantai-iltana, mutta sunnuntainapa se jättipotti sitten vasta irtosikin kun 6-vuotiscupin ensimmäisestä osakilpailusta napattiin voitto ja sehän siten oli myös minun elämäni ensimmäinen kansallinen voitto! Oli ilo ajella kotiin Jyväskylästä kun mieli oli korkealla ja tunnelma oli sellainen, että jatkossa vain taivas on rajana! ;) Tästä viikonlopusta ja sen aiheuttamasta fiiliksestä saan kittää koko Team Samia sekä supervalmentajaani Nipsua, joka on meidät koutsannut tähän menestykseen!


Heinäkuussa Savijärven aluekilpailupäivä oli ihan mieletön. Olin taas liikenteessä yövuoron jäljiltä erittäin huonossa hapessa ja kierittelin nurmihokkeja Murdelle jalkaan hiki päässä ja koko kroppa täristen. Menin Murden kyytiin niin fyysisesti väsyneenä, että jos se olisi päättänyt poistua altani, mulla ei olisi ollut juuri mitään tehtävissä. Murde oli kuitenkin näissä kisoissa paras koko kaudella, se oli verkassa ihan super ja samoin nurmella olleella odotusalueella ja vielä radallakin se oli kohtuu ok, vaikkakin tuttuun tapaan jännittyessään jähmettyi hieman liikaa. Kovin kauas ei jääty sijoista, mutta silti tästä radasta jäi paras fiilis koko kaudella Murden kanssa! Päivän kruunasi debyytti Esmeraldalla aluetasolla ja siitä irronnut voitto. Myös hyvä suoritus Tokajilla (ensimmäinen ei-sijoittunut) siivitti mieletöntä fiilistä ja oli hyvä lähteä kisojen jälkeen töihin juhlistamaan onnistunutta kisapäivää! Vielä kerran haluan kiittää Savijärven loistavaa kisajärjestelypoppoota näistä ihanista kisoista, tunnelma kisoissa oli ihan mieletön ja ihmiset pääosin iloisia ja avuliaita. Toivottavasti saamme ensi kesänä nauttia yhtä lailla savijärveläisestä kisatunnelmasta!



Syyskuun aluejoukkuemestaruuksiin osallistuminen oli minulle itselleni kauden suuri kohokohta. Olin haaveillut jo monena vuonna pääseväni joskus näihin geimeihin osallistumaan ja nyt se oli kuin olikin mahdollista! Tokajin kanssa tehtiin paras ratamme tähän mennessä, vaikka yksi iso rike mukaan mahtuikin. Nyt kuitenkin tuntui jo siltä, että pystyin ratsastamaan läpi va b-ohjelman enkä vaan pohtinut, että miten selviän tehtävästä seuraavaan sen suuremmin mokailematta! :) Hieno fiilis, vaikkei suurta menestystä tarjolla ollutkaan. Ehdottoman hieno kokemus ja suuret kiitokset tästä Viivulle, Tokajin omistajalle, joka tämän on minulle mahdollistanut! Toivottavasti ensi vuonna ollaan näissä geimeissä mukana yhtä lailla. Ja mielellään toki vielä vähän taitavampana kuin nyt!



Syys-lokakuun vaihteessa Murde ja Moniponi muuttivat meille kotiin! Aika unohtumaton hetki sekin. Kauan oli ollut haaveena asua maalla omat hevoset pihapiirissä ja tänä vuonna sekin vihdoin tapahtui! Vielä kun päästään suunnitelmissa pidemmälle ja saadaan kehitettyä meidän omaa pihapiiriä vieläkin hevosystävällisemmäksi niin kyllä tulee luksustreeniolosuhteet kun kotoaan ei tarvitse poistua treenatakseen!



Marraskuussa olikin sitten vuorossa seurani Tuomarinkylän ratsastajien mestaruuskilpailu. Sieltä nappasin kaksoisluokkavoiton ja Samilla kuittasin seuramestaruuskultaa! Rata Samin kanssa oli ehkä eniten tunnetta tällä kaudella sisältänyt rata, sillä se oli ensimmäinen startti Lappeenrannan kansallisten jälkeen eli ensimmäinen 4 kuukauteen. Oli niin mieletön fiilis istua taas Samin kyydissä kilpa-areenalla ja kurvailla läpi tehtävien. Sitä tunnetta ei moni voita tässä maailmassa! Mestaruusmitali, kiertopokaali ja sinivalkoiset ruusukkeet olivat meidän! Samin kanssa täytyy vähintään yksi pokaali vuodessa napata matkaan, jotta mieli pysyy virkeänä! :) Viime vuonna laatuponikilpailun voitto ja tänä vuonna tämä seuramestaruus. Toki yhtä lailla unohtumattoman siitä kisapäivästä teki Tokajin supersuoritus sekä Kerma-ponin koulukilpailudebyytti. Pieni Kerma-poni ei tainnut sekään jättää ketään kylmäksi kyseisenä päivänä!

Vuodelle 2012 mahtui siis suuri määrä huippuhetkiä! Lisäksi oli paljon hienoja hetkiä kisoissa, mahtavia fiiliksiä valmennuksissa, useita oivalluksia oppilailta, paljon kokemuksia ja oppia, joista on hyvä ottaa opikseen tulevaisuutta ajatellen.






Toki matkaan mahtui myös huonoja kokemuksia, epäonnea, pettymyksiä ja epäonnistumisia, joista oppii varmasti vielä enemmän kuin niistä positiivisista fiiliksistä ja kokemuksista. Siksi nämäkin kokemukset ovat tärkeitä, vaikkeivät aina niin mukavalta tunnukaan kyseisellä hetkellä...




Odotan innolla kautta 2013 ja mitä sillä onkaan tuotavanaan. Ainakin kilpailut jatkuu tulevaisuudessakin ja toivottavasti kumpikin oma ratsuni nähtäisi kisoissa kaudella 2013 yhtä lailla muiden ratsastettavieni kanssa.

5 kommenttia:

  1. Tosi kiva lukea tällainen koonti. Upea kausi/vuosi ollut sulla, ja ensi vuonna tietty vielä parempi! :) Mitä suunnitelmia teillä on kotitallin suhteen, eikös teillä ollut jo oma kenttä vai muistanko väärin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla, että oli kiva lueskella tällaista. Olihan niitä hienoja hetkiä toki muitakin kaudessa, mutta tässä oli ne ehdottomasti mieleen painuvimmat positiivisessa mielessä! :) Toivottavasti tosiaan ensi kaudella pääsisi taas tekemään mukavia suorituksia ja toivottavasti tekin pääsette ponin kanssa kilparatojen makuun!

      Kenttä meillä olisi suunnitelmana nimenomaan kyhäillä kasaan ensi kesänä! Tällä hetkellä ollaan ratsasteltu meiän kentän kokoisessa tarhassa, pellolla ja maastossa. Naapurissa meillä olisi kenttäkin, mutta sen lainaamisesta en vielä ole ottanut selvää. :) Ja hevosille pitäisi saada myös laidun, jotta pääsisivät nauttimaan kesästä oikein tosissaan!

      Poista
  2. Joo tää teksti oli kiva! Samin loukkaantumisista huolimatta kaikenkaikkiaan aika onnistunut vuosi takana usean hevosen kanssa ja lupaa odottaa hyvää ensi vuodeltakin, kun oot tehnyt noin paljon töitä kaiken eteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivossa elellään! :) Ens kaudelle ei ole vielä hahmottunut mitään selkeitä tavoitteita niin kuin tällä kaudella oli, mutta eiköhän pääasia olisi, että olisi kivoja kisoja tarjolla hyvällä fiiliksellä... Ehkäpä päästään Moniponinkin tiimoilta joillekin hauskoille retkille!

      Poista
    2. Joo niinpä :) talven yli kunnon treeni päällä, niin kyllä se toivottavasti sitten oikeilla hetkillä tuottaa tulosta!

      Poista