tiistai 13. lokakuuta 2015

Lisää kuulumisia...

Omien ponien kuulumiset sain kirjoiteltua edelliseen postaukseen ja nyt sitten on vuorossa muiden otuksien kuulumisia...

Aloitetaanpahan vaikka Samista. Sami siis kävi syyskuun alussa Hollannissa poniyksiköiden MM-kisoissa valjakkoajossa kuskinsa Leenan kanssa. Kouluosuus meni kohtuullisen nappiin ja sieltä heille napsahti jopa sijoitus. Ei huonosti MM-kisojen ensikertalaisilta. Maratonilta ja tarkkuudestakin pääsivät ehjänä maaliin ja vaikka lopullinen sijoitus oli melkolailla häntäpäässä, oli tämä kilpailu äärimmäisen tärkeä kokemus jatkoa ajatellen.

Sami palautui ehjänä Suomeen ja oli aika aloittaa treenit kohti 4YourHorse-hevosen hyvinvointifoorumia. Minna Lindström oli kutsunut meidät osallistumaan hänen ja Jaana Pohjolan osuuteen foorumissa ja innolla lähdimme mukaan projektiin. Olemme nyt parin viikon ajan muutamana päivänä viikossa harjoitelleet positiivisen vahvistamisen kautta ja kyllä siinä ehdottomasti jotain perää on! Ja äärimmäisen mielenkiintoista työskentelyä! Suosittelen ehdottomasti tulemaan paikan päälle katsomaan, miten hommat onnistuu. :) Kerron lisää ja yksityiskohtaisemmin työskentelystä tilaisuuden jälkeen.

Samin maailmassa kaikki hyvin siis. Viisi vuotta sitten kun aloittelin ponin kanssa, oli kaukainen haave ja tavoite, että näihin vuoden 2015 MM-kilpailuihin pitäisi päästä ja kyllähän se tavoite sitten toteutuikin..!


Tokaj alkaa myös pikkuhiljaa olemaan aivan entisellään. Jossei tietäisi, että hevonen on ähkyleikattu, ei sitä myöskään osaisi siitä arvata. Se on palannut täyteen treeniin ja voi hyvin. Tokaj kävi myös kääntymässä kiropraktikolla, sillä se tuntui hieman omituiselta liikkeessä pitkään ja lisäksi alkoi olemaan hankala kengittää. Kuinka ollakaan, sekin oli ottanut osumaa ilmeisesti kaataessa leikkaukseen ja sen lonkka oli jonkun verran sijoiltaan. Onneksi kiropraktikko oli oikea henkilö näitä lukkoja avaamaan ja sai kuin saikin Tokajin palaset loksahtamaan oikeille kohdilleen. Ihan mieletöntä! Tässä taas opittiin, että kyllä se kaataminen vaan voi olla aika vahingollista hevoselle ja että sen jälkeen on syytä tsekkailla, että kroppa saadaan toimimaan normaalisti.

Tokajin kanssa siis treenit jatkuu ja edelleen tavoitteena on päästä starttaamaan se Pyhä Yrjö vielä jonain vuonna. :) Aina välillä tulee matkan varrelle näitä pieniä mutkia, mutta kyllä me vielä noustaan ja lähdetään tavoitetta kohden työskentelemään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti