tiistai 13. lokakuuta 2015

Loimishoppailua

Syyskuun sateiden aikaan huomasin tarvitsevani uusia sadeloimia, sillä Eemelillä ja Murdella ei ollut oikein sopivia vaihtoloimia edellisen päivän loimien vielä ollessa märkiä. Suuntasinkin Hippodomeen ja pyysin tarjouksen muutamasta erilaisesta kaulakappaleellisesta ulkoloimesta. 

Aluksi olin ajatellut fleecevuorellisia, mutta onneksi minulle huomautettiin, että sileäsisustaiset vanuvuorelliset ovat kevyempiä ja nopeampia kuivattaa. Fleecevuorelliset jäivät siis pois laskuista ja sen sijaan keskityin vanuvuorellisiin. Niitäkin oli tarjolla sekä kiinteällä kaulakappaleella että irrotettavalla. Päädyin kuitenkin kiinteään, sillä hevosteni hoitaessani toisiaan, ne ovat myös taitavia irrottamaan kaulakappaleet ihan itsenäisesti. Kiinteällä kaulaosalla varustetut loimet siis pysyisivät koossa mahdollisesti pidempään. 

Lopulta valinnoissani oli mukana enää kaksi Horse Comfortin loimivaihtoehtoa, tämä hankkimani versio sekä markiisiloimi. Markiisiloimista minulla onkin kokemusta, sillä Pondella on niitä kaksin kappalein ja ovat olleet hyviä ja toimivia loimia, mutta preferoin tarrakiinnitystä kaulakappaleessa. Niinpä päädyin alla olevaan ihanuuteen.


Kun sain loimet käsiini ja puin niitä päälle, huomasin niiden kaulakappaleissa myös itseäni huomattavasti ilahduttavan ominaisuuden, nimittäin kaulaosan säätömahdollisuuden. Kaulakappaleen tarrakiinnityksessä on kaksi vastakappaletta, joten niistä pystyy valitsemaan murdemaiseen tikkukaulaan taaimmaisen tai eemelimäiseen möhkökaulaan etummaisten. Näin kaulakappaleistakin saadaan mukavan istuvat. Murdella yleensä kaikki kaulakappaleet roikkuvat lepattaen ja Eemelillä taas ovat helposti tiukkoja. Nyt kerrankin löytyi hyvin istuvat versiot!


Kuvissa loimet ovat ensimmäistä kertaa päällä ja olin ihan fiiliksissä ne poneille puettuani. Lähdin hakemaan kuvaajaa paikalle niitä ikuistamaan, kun ne näyttivät musta todella hyviltä ja sillä aikaa Murde oli jo tietenkin käynyt omansa kuorruttamassa. :) Näin Eemeli valikoitui loimimalliksi. Murde oli varmaankin hyvin tyytyväinen ratkaisuunsa saadessaan vaan möllötellä tarhassa kun Eemeli joutui poseeraamaan loimensa kanssa.


Vaikka joutui Murdekin muutaman yhteiskuvan uhriksi likaisesta loimestaan huolimatta. On noi läsit vaan niin valloittavia tyyppejä ihanine nenineen.


Jälleen kerran sain hyvää palvelua Hippodomesta ja hyvät loimivaihtoehdot kriteerieni mukaan, joista saatoin sitten valita itselleni ja lompakolleni mieluisimmat. :)

6 kommenttia:

 1. Mikä tuo loimi siis on minkä olet ostanut? Näyttää sen verta hyvältä teiän hevosten päällä että vois koittaa istuisko meidän ponille kans :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on Horse Comfortin 150g-ulkotakit. :) Joo, ne on kyllä superhyvin istuvat. Oon ollut ihan supertyytyväinen ostokseeni!

   Poista
 2. Onpa kyllä hyvin istuvan näköisiä loimia! Oma vanha cobbisukuinen vuokris oli kans ihan tuska hankkia loimia, kun oli ponikokoinen mutta rungoltaan sen verta pyöreä, että lavoilta istuvat oli usein liian isoja muuten ja sopivan lyhyet ahdisti ryntäistä/kaulasta/jäi minihameiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onneks nykyään on aika paljon kaikenlaisia loimia tyrkyllä, joista on mahdollista löytää omille sopivat. Joutuu kyllä vähän tutkimaan ja tsekkailemaan niitä, et löytyy parhaat. Mä vihaan huonosti istuvia loimia, joten on pitänyt vähän nähdä vaivaa asian eteen. :) Mut nää on kyllä ihan mielettömän hyvät, oon niiiiin tyytyväinen!

   Poista
 3. Mä eksyin sun facebook sivulle ja ihastelin miten onnekas olet, kun olet saanut ratsastaa niin hienoilla hevosilla. Sitten tajusin, että ehkä se onkin niin päin, että sinä teet niistä hevosista niin hienoja ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tää kommentti oli ihan mielettömän ihana, suurkiitokset siitä! :)

   Poista