sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Ponde Horse Showssa

Tämä viikko on ollut ehdottomasti vuoden kohokohtia. Ponde ja esteratsastajansa Emma olivat kvaalanneet itsensä Amateur Tour-finaaliin Helsinki International UB Horse Showhun. Tämä koko idea Amateur Tourille osallistumisesta tuli esille vasta ihan loppukaudesta ja viime hetkellä hankittiin tarvittavat 80cm kvaalit kasaan ja Ponde kävi myös karsintakilpailussa Ypäjällä hyppelemässä mukavalla menestyksellä. Näin paikka finaaliin aukeni!

Torstaiaamuna suuntasimme siis pienen ponimme kanssa kohti Helsingin Jäähallia. Kaikki tuntui olevan vielä järjestävän tahon puolelta levällään kilpailupaikalla niin kuin varmasti aina kun tämän kokoista tapahtumaa järjestetään uusissa puitteissa. 

Emmalla oli kaksi ratsua samassa 80cm luokassa ja poneilla on vielä sama satula, joka aiheutti pientä aikataulutuksellista päänvaivaa. Ennen luokan alkua pääsi hetkeksi radalle käväisemään ja Ponde kävikin hölkkäämässä siellä pari kierrosta ennen kuin kuulutettiin, että luokan alkuun on 2 minuuttia ja Emmahan oli toisella ponillaan starttaamassa jo toisena... Siitä sitten ratsastaja salamana verkkaan ja Ponde-poni hetkeksi meidän hoiviin.


Kun Emman ensimmäinen rata oli suoritetu, oli tarkoitus jatkaa verryttelyllä Ponden kanssa. Verryttelyssä olikin sitten sellainen kaotia valloillaan, ettei sinne vaan nuoren orin kanssa kyennyt jäämään sekaan. Emma sai muutaman kierroksen seilailtua ympäriinsä, mutta siinä ajassa jo ihmisiä ehti ratsastaa päin ja poni alkoi kiehumaan ylikierroksilla. Suuntasimme parkkipaikalle kävelemään ja odottelemaan vuoroa. 

Ponde siis päätyi radalle lähes kylmiltään. Näin voi aina välillä ikävä kyllä käydä, mutta onneksi kyseessä oli vain pienet esteet ja sinänsä aika helppo tehtävä. Kun vihdoin Ponde ja Emma pääsivät radalle, puuttui menosta hieman draivia juurikin tuon verkkaamattomuuden takia. Yksi kulma hieman jännitti Pondea eikä se sinne suostunut oikein menemään ennen rataa. Nooh, pääsivät aloittamaan radan ja hypyt sujuivatkin mukavasti. Vain se samainen kulma tuotti ongelmaa radaltakin ja sinne tuli vähän peruutusaskeleita ja uusi yritys kulman selättämiseen, josta sitten yhteensä 5vp. Itse esteet jäivät kyllä kaikki pystyyn eikä tuo "kieltokaan" tosiaan ollut esteelle... :) 


Ensimmäinen päivä oli pulkassa ja fiilis erittäin tyytyväinen kaikesta huolimatta. Nuorelta ponilta nuoren ratsastajansa kanssa tällaisissa olosuhteissa erittäin hieno suoritus, muuta ei voinut sanoa tuon vedon jälkeen, vaikka toki parannetavaa vielä jäikin. 

Perjantaina pelon ja kauhun sekaisin tuntein suuntasimme uudelleen Jäähallille. :) Vähän siis hirvitti, että miten toisena päivänä selvitään verryttelyyn ja verryttelystä... Radalla uskoin kaiken sujuvan juuri niin hyvin kuin aina ennenkin. Tällä kertaa ponien välissä oli kaiken lisäksi vain kymmenen ratsukkoa. 

Verkassa oli hyvin tilaa reilusti ennen luokan alkua ja Emma kävikin siellä Ponden kanssa hölkkäilemässä ja kummatkin näyttivät varsin tyytyväiseltä. Sitten Emma toisen poninsa kyytiin ja me suunnattiin parkkipaikalle tsillailemaan. Luokan alkaessa menin takaisin verryttelyyn kävelyttämään Pondea, jotta se olisi valmiina verkkaan heti Emman ensimmäisen radan jälkeen. Ponde oli mukavan rauhallisen oloinen. Kun satula ja ratsastaja saatiin taas kyytiin, he ehtivät hieman verrytellä ja hypätäkin tällä kertaa. Mira oli Emmaa verkkauttamassa ja saivatkin ponin todella hyvään vireeseen verryttelyssä, suuri kiitos tästä Miralle. Ponde ja Emma näyttivät ihan superhienoilta siellä työskennellessään, wau!
Sitten taas radalle. Aikamoisessa hurmoksessa tuli katseltua sitä menoa, niin sujuvalta ja helpolta se näytti. Rata vaan eteni esteeltä toiselle hyvässä laukassa ilman mitään ongelmaa. Päällimäisenä fiiliksenä oli vaan se, että kyllä sai olla ylpeä tästä parivaljakosta! Tuloksena siis 0vp ja Ponde oli poneista yhdeksäntenä kun kuusi taisi sijoittua. Ei ihan huonosti siis! Ja mikä iloisinta, Emma sai iki-ihanalla miniponillaan Felisialla sijoituksen!!!! Hyvä Emma!!!

Siitä sitten taas ponista koppi ja kohti kotia tämän huiman kokemuksen jälkeen. Olipa hienoa nähdä, että tämä 5-vuotias pieni poniori kykeni tällaiseen suoritukseen poni-ikäisen ratsastajansa kanssa. Kyllä siinä on ponissa monta asiaa kohdallaan kun tällaiseen kykenee. :) 

Kiitokset Emmalle perheineen hienosta työstä Ponden kanssa ja tämän upean kokemuksen mahdollistamisesta! Tästä on jälleen hyvä jatkaa! :)5 kommenttia:

 1. Ponden rata oli niitä harvoja mitä perjantaina ehdin toimihenkilötehtäviltäni nähdä, ja hitsi että tykkäsin! Aivan loistavaa menoa noin nuorelta ponilta ja tuoreelta ratsukolta, niiden menoa oli ilo katsella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Ihanaa, että katsoit radan ja erityisen ihanaa, että jaksoit vielä tulla kommentoimaankin. :) Olen aivan samaa mieltä ja tulin erittäin onnelliseksi kuullessani, että joku muukin kuin vaan omat tiimiläiset on myös tätä mieltä! :)

   Poista
 2. Upeita poneja. Onnea Milja! Mitkä sinusta tekevät hevosesta normia paljon paremman ja löytääkö tällaisia tavallinen ihminen koskaan, paitsi isolla rahalla?

  VastaaPoista