sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Havainto

Murdesta on tullut PAKSU. :)


Ensimmäisen Pietin kurssillle osallistumisen jälkeenhän olin hieman hirvittynyt kun katselin kuvista Murden slimmiä ja timmiä ulkomuotoa. Silloin se oli todella silakassa kunnossa, vaikkakin hyvässä lihaksessa. Sen jälkeen olenkin sen ruokintaa pohtinut ja muutellut uuteen parempaan uskoon ja näistä kuvista voi havaita, että Murdella on jo ihan maha.

Murde saa tällä hetkellä 3,5 litraa kauraa, 3 litraa Racing Progressia ja desin verran öljyä päivässä. Lisäksi ruokavalioon kuuluu Aminoralia, e-vitamiinia, b-vitamiinia ja tarvittaessa elektrolyyttejä. Tämä on selkeästi ollut sille erittäin hyvä ruokamäärä. Olen myös huomannut nyt sen muutettua uusimpaan kotiinsa, että kaura imeytyy siihen huomattavasti paremmin. Aiemmin kaura tuntui tulevan kokonaisena läpi, mutta nyt näyttäisi siltä, että Murde käyttää senkin paremmin. Kyllä tämä puoliveristen ruokinta on vaan sellaista taidetta verrattuna esimerkiksi suomenhevosiin, jotka tuntuvat oleva luonnostaan aika hyviä rehun käyttäjiä. Ainakin minulla olleet suomenhevoset ovat olleet sellaisia, kuten myös ponipoikani Zorro... Eihän tossa Murdenkaan ruokinnassa varsinaisesti mitään ihmeellistä ole, mutta kyllähän noi määrät ovat erilaisia näihin suomenhevosiin tai poneihin verrattuna. Tosin Murde onkin kokopäivän ulkona touhukkaan poniystävänsä kanssa ja lisäksi vielä tekee kohtuullisissa määrin hommia, joten kyllähän se energiaa kuluttaakin.

Vähän ehkä voisi Murdessa vielä olla enemmän energiaa, joten saa nähdä josko joutuu vielä vähän lisäämään sille ruokaa jossain vaiheessa! Tosin ei siitä mitään pullaa saa tulla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti