torstai 22. maaliskuuta 2012

Reenit Toksun kanssa

Eilen vihdoin päästiin Tokajin kanssa Johannan tunnille ihmettelemään, miltä vaativan juttujen pitäisi tuntua ja näyttää. Aloitettiin käynnissä harjoittelemalla käyntien eroja, keskikäyntiä ja lisättyä käyntiä vuoron perään. Tähän sain ihan konkreettisia hyviä vinkkejä ja kaikki käynnit oli hyvinkin mahdollisia esitettäviä. :) Tokaj oli toki vielä aluksi jäykkä, mutta kuitenkin suoriutui mukavasti käyntitehtävistä, vaikkeivät käynnit ihan parasta Toksua vielä olleetkaan.

Sitten siirryttiin raviin ja harjoiteltiin ravissa avot ja sulut uralla läpi. Sekä avot että sulut uralla on Tokajille erittäin helppoja, mutta mun täytyy uskaltaa ratsastaa paljon enemmän ravia niihin eikä vaan hipsutella menemään mukamas oikeassa asennossa. :) Siitä jatkettiin keski- ja lisättyihin raveihin. Ensin keskiravia pitkä diagonaali yhteen suuntaan ja takaisin pitkä diagonaali toiseen suuntaan lisätyssä ravissa. Jostain syystä nämä onnistuivat yllättävän hyvin ja niissä tuntui helpolta istua. Tokaj oli siis hyvin läpi ja pyöreänä selästään, sillä muutoin näihin tulee ikävää töksähtävää fiilistä, mistä tietää, ettei homma ole niin hyvin hallussa kuin pitäisi...

Sitten pysähdykset ja peruutukset, jotka sujuivat yllättävän helposti ja kivuttomasti. Ja sen jälkeen laukkaa.  Laukassa keskilaukkaa keskiympyrällä ja harjoituslaukkaa muutoin. Ja myös vaihdot, vaihtoihin pitää saada hevonen pohkeen eteen ja tuleva sisäpohje hyvin läpi niin ettei Tokaj jää nojailemaan siihen, jolloin vaihtaminen on vaan mahdotonta.

Kaikki Vaativa B:0:n tehtävät oli siten käyty läpi eikä mikään osoittautunut mahdottomaksi. Aika hienoa. :)

Sitten mentiin radat läpi sekä vaativa B:0 että aika paljon vaikeampi vaativa B:2. Ja fiilis oli niiden jälkeen aika hyvä. :) Ei tietenkään kaikki vielä suju läheskään täydellisesti, mutta tehtävistä suoriutuminen on kuin onkin mahdollista. Jiiiihaaaa! :) Nyt siis ensin Vihdissä B:0 ja sitten mahdollisesti Domissa B:2 ja sitten ehkä Vihdissä 12.5. kansallisissa Junioreiden esiohjelma.... Vaativat radat, here I come! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti