sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Vapaaviikko häämöttää


Vielä kun tämän yön jaksaisi aherrella töissä, niin olisi vuorossa viikon vapaat eli siis heppailua aivan olan takaa. Perjantaina varsinainen kauden korkkaus Ypäjällä Tokajin kanssa Helppo A:2 luokassa ja sunnuntaina kilpailuharjoitus Haarajoella sekä Samilla että Akulla.

Huomenna aion pitää Tokajia lukuun ottamatta hevosettoman päivän ja tavoitteena olisi saada kämppä siivottua asuttavaan kuntoon, sillä se on viime aikojen kiireiden keskellä päässyt aivan pöyristyttävään kuntoon. Siinä sitä siis päivälle riittää ohjelmaa, jos sellaisessa kuosissa on vähäunisen viikonlopun jäljiltä, että saa edes mitään aikaiseksi... Toivossa kuitenkin elellään, että huomenna vihdoin jaksaisi tsemppailla. Murdella oli tänään kevyt juoksuttelu- ja kävelytyspäivä viime viikon tsemppailujen jäljiltä ja siten se voi huomenna olla vallan mainiosti kokovapaalla.

Alkavalla viikolla pitäisi Murdenkin kanssa aloittaa ahkerat reenit kohti edessä häämöttäviä kilpailuita. Suunnitelmana on ratsastaa se itse kunnolla läpi tiistaina ja keskiviikkona maneesilla ja torstaina onkin sitten Annin vuoro. Perjantai on näillä näkymin Murden vapaapäivä, sillä päivä menee varmaan hyvinkin pitkälti Ypäjän reissussa. Viikonloppuna sitten täytyy jälleen työstää sitä varmaankin lauantaina kentällä ja sunnuntaina taas maneesilla. Zorrolle pitäisi myös saada järjestettyä irtohypytystä viikonlopun aikana.

Viikon kilpurit Aku, Sami ja Tokaj pitäisi myöskin viritellä kilpakuosiin. Aku ja Sami varmaankin viimeistellään tiistai/lauantai-akselilla ja Tokaj keskiviikkona ja torstaina. Tokajin kanssa otetaan keskiviikkona kunnollisempi reeni ja torstaina vaan vähän fiilistellään, jotta oltaisiin kummatkin mahdollisimman letkeitä perjantaina. Sami ja Aku varmaan työstetään kunnolla alkuviikosta myöskin ja lauantaina otetaan niin kutsuttu "hyvän mielen ratsastus".

Kisavermeet pitäisi myös tsekkailla kuntoon. Onneksi kaikki kisavermeet on ihan hyvässä hapessa, ainoastaan kokopaikkaiset kisahousut ovat pakkohankinnan alla hyvinkin pikaisesti. Mun iki-ihana Tattinin Softshell-kisatakkini roikkunee mun parven reunallani ja se pitäisi varmaankin tsekata läpi, ettei ole minkään sortin kohennuksen tarpeessa. Mun kypäräni on hieman reissussa rähjääntynyt, joten se pitää siistiä fiksun näköiseksi, kun tästä kaudesta alkaen ei saa sitä silinteriäkään enää juuri käyttää. Kisapaidat on ihan hyvällä mallilla, mutta kauluksien läsnäolo pitää ehdottomasti todentaa ennen torstaita, sillä en voivat olla ihan missä vain. Mun viimeisiä vetelevät valkoiset Roecklin hanskat ovat kerrankin tietopaikassa, josta nekin pitää pakata kisatavaroihin ja sitten vielä housut, jotka ovat pestyt ja puhtaat sekä saappaat, jotka jalassa levitin tänään Murden ja Zorron tarhapolkua niin, että siinä mahtuu kunnolla kävelemään eli toivottavasti niistä on vielä jotain jäljellä. Uudet kunnolliset saappaat olisi ihana asia, mutta sellaisiin ei taida olla varaa koskaan. Täytyy harkita, josko sellaiset pyytäisi kesällä syntymäpäivälahjaksi, sillä ehkä mä olisin vihdoin sellaiset ansainnut, kun tätä lajia tulee kuitenkin harrasteltua kohtuullisen tosissaan.

Akun kanssa oltiin tänään maneesilla reenailemassa ensi viikon kilpailuja silmällä pitäen ja onhan meno vielä varsin keskeneräistä, mutta kuitenkin yllättävän siivoa. Ne asiat, mitä jäisellä kentällä talven aikana ei ole juurikaan pystynyt harjoittelemaan, ovat aivan hukassa, mutta perussiirtymiset ja väistöt esimerkiksi olivat ihan kelvollisia. Aku on vielä niin hurjan hienon näköinen hevonen, kun on iso, musta ja raamikas. Täytyy toivoa, että kyettäisiin esiintymään eduksemme viikonloppuna. :)

Tässä hommat kuvina:

  

1 kommentti: