lauantai 17. maaliskuuta 2012

Vapaaviikon rientoja

Onpas taas ollut menoa ja meininkiä vapaaviikon riemuksi.  Murde on aiheuttanut suuria tunteita pitkin viikkoa. Tiistaina menin sen kanssa maneesille aikeena ratsastaa se kunnolla läpi vapaiden jäljiltä. Murdella oli kuitenkin muuta mielessä, se ei jostain syystä millään meinannut keskittyä muhun vaan ihan kaikkeen muuhun ja jos muuta vaan löytyi, niin oli myös syytä poistua suuntaan X ja olla hirvittävän kauhuissaan. Aikamme pyörittyämme saimme kuitenkin aikaiseksi ihan kelvollisia siirtymisiä ja vähän pohkaria ja sen semmoisia. Jotenkin olin vaan ihan liian väsynyt, jotta olisin uskaltanut olla rento ja viisas Murden kyydissä ja se käytti taas tilanteen hyväkseen ihan kympillä. Mutta jos jotain hyvää tästä ratsastuskerrasta on löydettävä, suoritimme käynnissä puomiradan ja lanaava mönkkärikään ei ollut enää alkuunkaan pelottava!!! Nooh, fiilis tämän ratsastuksen jälkeen oli kuitenkin surkea. Mulla oli semmonen olo, että mulla ei ole mitään kontrollia mun omaan hevoseeni enkä pysty sillä edes ratsastamaan maneesia ympäri kaikissa askellajeissa... Huoh.

Keskiviikkona päädyin sitten laittamaan Murdelle kanget pääähän ja suuntaamaan maneesiin kokeilemaan onneani. Tähdet olivatkin kohdillaan ja sain kuin sainkin Murden ratsastettua ilman sen kummempia jännitystiloja ja tehtiin ihan oikeita hommiakin. Yritin suoristella sen vinoutta ja taivutella sen jäykempää puolta ja tehtiin vähän väistöjä ja siirtymisiä ja kaikenlaista hauskaa. Homma sujui huomattavasti paremmin kaikin puolin ja kummallekin meistä jäi ehkä hieman parempi mieli.

Torstaina olikin sitten Annin vuoro murdeilla. Päädyttiin estehommiin ja tehtiin maneesilla oikein perusestetyöskentelyä aloittaen puomikasoista ja lopettaen 75cm esteisiin. Sekä Murdella että Annilla oli hyvä asenne ja homma sujui mutkattomasti. Nyt ollaan pikkuhiljaa päästy estehommassa siihen, missä jo kerran ollaan oltu ennen kuin Murde päätti väliaikaisesti olla hyppäämättä esteitä... :)

PerjantainaYpäjän reissun jäljiltä hurjistuin ja päädyin Murden kanssa radalle keventelemään... Jäin henkiin kaikesta huolimatta. Ja oikeastaan Murdehan oli ihan maailman kiltein ja kuljetti mua radalla eteenpäin mukavasti pörötellen eli meillä oli jopa aika kivaa. Tämän kevyen päivän jälkeen olikin sitten hyvä jättää Murde vapaapäivälle pohtimaan viikon tapahtumia, jotta ensi viikolla voidaan taas hakata lisää päätä seinään. :)

Moni-Poni oli myöskin torstaina maastoponi. Annin kanssa tulivat mun ja Villen perässä radalla onnellisina kaikissa askellajeissa toivotusti:
Tokajin kanssa oltiin tulilla perjantaina kun suuntasimme kohti Ypäjää ja kauden ensimmäisiä aluekilpailuita. Koska sääntöjä rukattiin jonkun verran tälle kaudelle, oli tavoitteena saada 58% ylittävä tulos, jotta saisimme jatkossa osallistua halutessamme myös kansallisiin kilpailuihin.

Matka Ypäjälle sujui letkeissä merkeissä ja hyvässä aikataulussa. Verryttelyyn pääsimme noin puolta tuntia ennen suoritusta ja se oli Tokajille oikein hyvä verryttelyaika. Tokajin kanssa on tärkeää, että se vertyy kunnolla, sillä se on hieman kireä lihaksistostaan ollessaan aika täysveripainotteinen hevonen. Verryttelyssä se tuntui kuitenkin todella jännittyneeltä, joten yritin vaan saada sitä rennoksi ja tyytyväiseksi, mikä osoittautui hyvinkin vaikeaksi tehtäväksi. :)

Rata sujui ihan kohtalaisesti. Alun raviohjelma oli hyvin jännittynyttä, mutta parani kuitenkin pikkuhiljaa. Ensimmäinen ravilisäys oli huono, toisessa oli jo yritystä. Ensimmäinen väistö oli ihan ok, toisessa takaosa pääsi hieman johtamaan, vaikka kuinka yritin valmistautua siihen, että asian kanssa saa olla tarkkana. Laukkaohjelma oli jo aika hyvä ja siitä meidät palkittiinkin lukuisilla seiskoilla. Omasta mielestäni lisäykset, etenkin toinen, lähtivät ja loppuivat ihan kivasti, mutta ilmeisesti täytyy ratsastaa niitä silti vieläkin rohkeammin... Vastalaukat olivat ok, käynnin kautta vaihto lupaili hyvää, mutta lässähti vähän. Käynnin ratsastin rauhallisesti, ettei menisi rikki, mutta keskikäynnin ratsastukseeni olin erittäin tyytyväinen sekä ennen että jälkeen pitkien ohjien. Ja mikä parasta, Tokajin kanssa aina yhtä vaikeat alku- ja lopputervehdykset tuottivat meille 3/4 seiskaa! Eli jossain kyllä onnistuttiinkin oikein tosissaan.

Tuomarit palkitsivat meidät tästä suorituksesta prosentein 60,776%. Ratsastuksen sanottiin olevan hieman varovainen, mutta erittäin huolellinen ja täsmällinen. Sain myös kiitosta hienoista siirtymisistäni, johon olen erittäin tyytyväinen, sillä siirtymisten kanssa työskentelen paljon joka hevosen kanssa koko ajan, jotta ne olisivat nopeita ja mukavia avuille... Eli ei ollenkaan huono aloitus kaudelle. Parantamisen varaa on vielä paljon ja silti ollaan kuitenkin jo ihan ok-tasolla pisteiden suhteen. :)

Sekä Aku että Sami ovat treenailleet kohti sunnuntain kilpailuharjoitusta. Sami on ruvennut ravilisäysten sijaan tsemppailemaan laukkalisäysten kanssa niin että pilottia melkein huimaa. Aku on kärsinyt jäisestä kentästä, mutta on kuitenkin reenaillut jonkun verran eli toivottavasti riittävästi!

Kerman ratsastin aiemmin tällä viikolla kerran ja toisen kerran tänään. Tänään ensimmäistä kertaa menin "vapaana" koko ratsastuksen ajan ja ratsastuksessa alkaa olemaan jo jotain järkeäkin. Poni suoritti kaikki askellajit tunnistettavasti ja alkoi pikkuhiljaa hyväksymään tuntuman aika kivasti. Eli eteenpäin mennään senkin kanssa!

Tänään oli myös uusi ratsu kokeilun alla, mutta lisää siitä myöhemmin, kun hieman tutustutaan enemmän! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti