torstai 10. joulukuuta 2015

Joint Buddy by Chia de Gracia

Kevään ja kesän klinikkareissujen seurauksena lähdin tarkastelemaan erilaisia nivelaineita, joita syöttää hevosilleni. Aiemmin olin säännöllisen epäsäännöllisesti syöttänyt MSM:ää ja välillä joitain muitakin nivelten hyvinvointiin vaikuttavia aineita, mutten kovinkaan ajatuksella enkä koko ajan.

Nivelongelmien myötä kuitenkin päädyin siihen, että haluan syöttää nivelten hyvinvointia edesauttavia lisäravinteita hevosilleni ja tein tutkimusta asian tiimoilta. Päädyin silloin Suppleaze Goldin syöttämiseen. Syötinkin sitä heinäkuusta lokakuun loppuun asti kaikille hevosilleni ja edelleenkin Murdelle.

Tutustuttuani Chia de Gracian tuotteisiin HorsyTemin kisoista saamieni palkintotuotteiden kautta, tykästyin voittamiini chian siemeniin sekä ruusunmarjaan ja kirjoitinkin kokemuksistani niistä tuotteista silloin tänne blogiini.

Chia de Gracian Mirva tarjosikin minulle sittemmin mahdollisuutta yhteistyöhön ja sain valita jonkun sopivan testituotteen heidän tuotteistostaan. Päädyin valitsemaan Joint Buddy-rehusekoituksen, joka on tarkoitettu nivelten hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Pidän enemmän luonnontuotteiden syöttämisestä hevosilleni kuin kemiallisista yhdisteistä, joten kokeilin innolla tätä luonnontuotteista yhdisteltyä nivelvalmistetta.

Testihevoseksi valikoitui esteponimme Ponde eli Zorro SA. Pondellahan ruunauksen myötä meni nikamia väärään järjestykseen, se vinoutui kropastaan ja rasitti jalkojaan epätasaisesti, mikä taas aiheutti tulehdustiloja niveliin. Tämän jälkeen ponia kuntoutettiin huolella, jotta se saatiin takaisin täyteen estetreeniin. Poni onkin hypännyt loppukauden kilpailuissa 90cm-100cm tasolla ongelmitta. Sen kanssa olen nyt kuitenkin äärimmäisen tarkka, että se saa kaiken mahdollisen avun pitääkseen kroppansa kunnossa.

Horse Shown jälkeen vaihdoin siis Ponden pois Suppleaze Goldista ja tilalle tuli Joint Buddy. Aloitin isommalla annostuksella alkuunsa syöttäen desin verran Joint Buddya ja myöhemmin olen siirtynyt noin puolen desin annostukseen. Tiukkojen treenien yhteydessä olen suurentanut annoskokoa. Lisäksi ajoittain olen myös lisännyt ruokintaan ruusunmarjaa mukaan sellaisenaan.

Tällä hetkellä olen niin tyytyväinen siihen, miltä poni näyttää ja vaikuttaa, että en uskalla vaihtaa tuotteesta enää pois. :) Ponin jaloissa ei ole tänä aikana näkynyt enää mitään turvotuksia rankemmankaan treenin jäljiltä ja se suorittaa iloisesti sekä liikkuu muutenkin helponoloisesti. Vaikka vaikea on aina tietää, mikä johtuu mistä ja onko jollain asialla vaikutusta vaiko eikö, niin kauan kun asiat ovat hyvin, ei mitään kannata muuttaa. :)

Tässä vielä Chia de Gracian sivulta tiedot tuotteesta:
"Joint Buddy on Chia de Gracian hevosen nivelten hyvinvointiin tarkoitettu rehusekoitus. Joint Buddy sisältää chiarouhetta, ruusunmarjaa, pirunkouraa, nokkosta, mesiangervoa, msm:ää sekä boswellia serrata puun pihkaa.Chiarouhe sisältää runsaasti omega-rasvahappoja, jotka ovat tärkeitä nivelten hyvinvoinnille ja normaalille liikkuvuudelle. Ruusunmarjan on todettu lieventävän nivelrikon ja nivelreuman oireita.  Vaikuttavana aineena toimii galoktolipidi, joka hillitsee nivelten tulehdusta, parantaa liikkuvuutta ja vähentää kipua.  Lisäksi ruusunmarja sisältää nivelterveydelle tärkeää rikkiä. Mesiangervo vähentää kipua. MSM sekä pirunkoura ovat hyvä apu nivel- ja lihasvammojen hoitoon sekä lihasjäykkyyteen. MSM auttaa ylläpitämään nivelten ja jänteiden normaalia toimintaa, sillä elimistössä luonnostaankin pieninä määrinä esiintyvä rikki toimii muun muassa nivelpintojen, rustojen ja sidekudosten rakennusaineena. MSM imeytyy elimistössä paremmin yhdessä ruusunmarjasta saatavan C-vitamiinin kanssa. Boswellia serrata kasvista saatavaa pihkaa on käytetty jo tuhansien vuosien ajan ylläpitämään nivelten toimivuutta. Boswellia serrataa on myös tutkittu ja sen teho on tieteellisesti todistettu. Boswellia serrata vaikuttaa nivleliin nopeasti - joidenkin tutkimusten mukaan jo viidessä päivässä. Boswellian imeytymistä voidaan parantaa rasvojen avulla, joita Joint Buddyssa edustaa chia-siementen terveelliset rasvat. Chiarouhe toimii myös vatsan ja ihon hyvinvoinnin tukena. Nivelrikkoa ei voida parantaa, mutta sitä voidaan lievittää oikeanlaisella ravinnolla ja liikunnalla. Chia de Gracian Joint Buddy on ehdoton täsmätuote hevosen nivelvaivojen ennaltaehkäisyyn ja nivelten normaalin toiminnan tukemiseen."
Yhteistyössä: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti