torstai 10. joulukuuta 2015

Luukku 10: Pin Rock's Esmeralda

Pin Rock's Esmeralda on tuttu melkein blogin alkuajoilta asti. Eräälle oppilaalleni ostettiin tulevaisuuden kisaponiksi 5-vuotias Pin Rock's Esmeralda vanhan opetusmestariponin oheen, jotta nuorta voisi viedä eteenpäin vanhan rinnalla.

Olin itse tuolloin haaveillut welshpartbred-ponista ja nimenomaan Tiina Ristimäen kasvatista,  joten ehdotinkin oppilaalleni, että menevät häneltä poneja katsomaan. Ja sinnehän he sitten suuntasivatkin ja löysivät Esmeraldan. Samalla reissulla sovittiin myös heidän opetusmestariponinsa astuttamisesta Tiinan esteorilla Flora's Hof Magicillä, josta myöhemmin syntyikin kukas muukaan kuin Zorro aka Pondeponi. 

Esmeralda tuli oppilaalleni vuonna 2008 vasta sisäänratsastettuna 5-vuotiaana, joka ei osannut juuri mitään. Siitä sitten lähdimme rakentamaan ponia pikkuhiljaa. Ratsastin aluksi ponilla aika paljon ja siitä alkoikin kuoriutumaan todellinen helmi. Esmeralda tuntui olevan lahjakas lajissa kuin lajissa.

Vähitellen Esmeralda siirtyi enemmän poniratsastajansa ratsuksi, mutta pysyin mukana sen eteenpäin viemisessä kuitenkin koko ajan. Valmentauduin ponilla mm. Kikko Kalliokosken ja Nipsun silmien alla. Poniratsastajan kanssa Esmeralda kilpaili esteillä aina 100cm-tasolle asti. Näinä aikoina en ehtinyt sillä starttailemaan kuin yhden HeB-tasoisen radan Tuomarinkylässä seurakisoissa, mutta tiesin kyllä ponissa olevan potentiaalia paljon pidemmällekin.

Poniratsastajan kasvettua liian pitkäksi Esmeraldalle, tuli eteen ponin myynti. Näytin ponia useammillekin ostajille, mutta oikeaa ostajaa ei tuntunut helposi löytyvän. Onneksi kuitenkin lopulta oikeat ihmiset löytyivät ja Esmeralda päätyi nykyisen omistajansa hoiviin, aikuisratsastajalle opetusmestariksi.

Yhteistyö jatkui myös uusien omistajien kanssa. Pääsin myös vihdoin kilpailemaan ponilla. Heti ensimmäisestä yhteisestä aluekilpailusta tuli voitto ja sijoituksia napsittiin aina kun osallistuttiin. Vasta tällä kaudella siirryimme sellaisella tasolle, jossa sijoituksia ei enää ropissutkaan. :)

Kaudella 2015 siirryimme kilpailemaan myös kansallisella HeA-tasolla sekä debytoimme myös vaativissa luokissa. Eräs haaveeni oli tullut toteen, sillä olin aina haaveillut, että pääsen tämän ponin kanssa starttaamaan vaativaa. Tällä kaudella pääsimme sen tekemään kolme kertaa, kerran seurakisoissa Savijärvellä, kerran Lappeenrannan kansallisissa ja kerran aluemestaruuksissa Lohjalla. Ehkä seuraava haaveemme ja salainen tavoitteemme on saada poni koulutettua Va A-tasolle. :) Sarjavaihdot Esmeralda tekeekin ihan kivasti, mutta sulkutaivutukset ja laukkapiruetit ovat vähän vaikeampia. Ja ennen kaikkea pitäisi treenata vimmana, jotta kokoamisaste kasvaisi tuolle tasolle sopivaksi... Mutta eihän sitä koskaan tiedä. ;)

Vaikkei kaikki aina ole sujunut kuin Strömsössä Esmeraldankaan kanssa, on tämä poni opettanut minulle, kuinka helppoa asioiden opettaminen ja tekeminen voi olla, kun ponilla on luontaisesti superhyvä ratsastettavuus ja liikkuminen on sille helppoa.

Esmeralda on lisäksi ihan superluottoratsu. Esimerkiksi Murden ollessa 4-vuotias pojankoltiainen Tuomarinkylässä, kävimme Heidin kanssa maastossa niin että Heidillä oli Murde ja mulla Esmeralda Murden turvaratsuna. Muistan kun joskus esimerkiksi laukattiin ja perästä alkoi kuulua rätätän-ääniä ja Esmeralda pysähtyi pikkurilleillä. Murden jarrutusmatka taisi olla hiukkasen pidempi... :)

Omistajansa kanssa Esmeralda onkin nyt vaihtanut lajia kenttäratsastuksen puolelle ja heidät on valittu aluekenttärenkaaseen. Ehkä ensi kaudella koittaa startti uudessa lajissa..?

Vuonna 2010 Kantakirjauksessa Vihdissä, kuva Leena Kahisaari
Vuonna 2011 Tampajalla
Vuonna 2012 Savijärvellä 
Vuonna 2013 Savijärvellä
Vuonna 2015 Ypäjällä

2 kommenttia:

  1. Hahhaa, mä muistan tuon maastoreissun myös! Muistaakseni kävin myös maistamassa ojan pohjalla kasvillisuuttakin :D Kiva tämä joulukalenteri, hyvän ja kiinnostavan idean olet kehittänyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kommentistasi ja äärimmäisen kiva kuulla, että juuri säkin olet tykännyt, arvostan sitä! Unohtumattomat maastoreissut tosiaankin, voi hohhoijaa... ;)

      Poista