torstai 24. joulukuuta 2015

Luukku 24: Ai.Ka. Edenella

Mitäs jouluaaton luukusta paljastuukaan...?

Sokerina pohjalla aivan ihana miniponiini. ♥

Keväällä 2015 sain kutsun ratsastamaan russiponeilla. Tarkoituksena oli opettaa niille laukannostoja, joita pienet ratsastajat eivät aina kykene niille opettamaan. Mulla oli jokseenkin nihkeä kuva russiponeista, mutta avoimin mielin  lähdin silti niitä testailemaan. 


Pian huomasin ennakkoluulojeni olevan aivan vääriä, sillä russiponit osoittautuivat mitä herttaisimmiksi pieniksi ratsuiksi. Vaikka niillä ei oltu juuri koskaan ratsastettu "oikeasti", ne yrittivät heti ihan täysillä.


Toinen näistä ratsastamistani russiponeista on Ai.Ka. Edenella, joka on 6-vuotias 5-vuotiaana varsonut tamma. Sillä oli siis mahdollisuus osallistua laatuponikilpailuun tänä vuonna. Ja koska näille pienillekin poneille moiset kekkerit ovat erittäin hyvä kokemus, lähdimme treenailemaan sillä ajatuksella, että laatuponikilpailuun voisi osallistua, jos mieli vielä silloin tekee. 


Heti muutaman kerran treenien jälkeen lähdettiin kokeilemaan onneamme seurakisoihin Savijärvelle. Pitkän radan HeC ei ollut meille ehkä ihan paras mahdollinen ohjelma, mutta selvisimme hengissä ja oikeat laukatkin saatiin nousemaan! Nelmo käyttäytyi kunnon kilpurin tapaan ja kuumenikin vähän verryttelyssä. :)


Alkukesällä treenailtiin kaikkea hauskaa, vähän tehtiin pohkeenväistöjä ja hurruuteltiin milloin mitäkin. Ratsastus alkoi jo etäisesti muistuttaa ratsastusta. :) Nelmo osallistui myös kesäkuussa ensimmäiseen täyspitkään valjakkokilpailuunsa Savijärvellä päästen maaliin asti. Taitava poniini!!!!


Heinäkuun Nelmo vietti laiduntaen, mutta kävinpähän kerran sen kanssa hölkkäilemässä sielläkin ja oli muuten ihan superhauskaa. Siellä russiponilauman keskellä tönöteltiin ja laukkailtiin ja treenailtiin. Siis niinku niiiiiiin siistii! 
Loppukesästä tehtiin päätös, että tähtäillään Nelmon kanssa laatuponikisaan ja treenailtiin sitä kohden. Laukkaharjoituksia tehtiin milloin missäkin, mutta ehdottomasti parhaiten se sujui alla olevan kuvan pellolla. Tää on just parasta näissä poneissa, et niiden kanssa voi mennä monissa eri paikoissa ja tehdä hyvinkin erilaisia treenejä. Isoliikkeisen pitkäjalkaisen hevosen kanssa asia on hieman eri...Tykästyin kyllä tähän ihanaan Nelmo-poniin tämän treenivuoden aikana ihan sikana. Poni on myöskin kehittynyt ihan silmissä treenin myötä ja siitä on kuoriutunut aika kiva pieni menijä. Syksyllä käytiin vielä yhdessä harjoituskilpailussa ja sitten tietty siellä laatuponikisassa. Poni toimi mielettömän hienosti ja olimme siitä ihan superylpeitä! 
Näiden ihanien poniinien kanssa muistaa kyllä aina, ettei tän ratsastuksen pitäisi olla niin äärimmäisen vakavaa kiristelyä vaan mukavaa, letkeää harrastelua! Ja myöskin on jälleen kerran joutunut huomaamaan, ettei ole ponia karvoihin katsomista vaan järkevällä työllä voi tehdä ponista kuin ponista varsin mukavan menijän. 

Nelmo joutui joulukunniaksi ääritärkeisiin porotehtäviin ja lähettää kaikille blogin lukijoille letkeän joulun tervehdykset! :)


Kiitokset omistajalle sekä taustajoukoille tästä ihanasta projektista. Kyllä ponit vaan on pop!

P.S. Vesileimattomat kuvat ovat omistajan arkistosta eli copyright Sallis Lindqvist ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti