sunnuntai 14. joulukuuta 2014

14. luukku: Pidä hauskaa!

Kerma-ponin kanssa ei auta kireillä useinkaan!
Kuten olen blogissani joskus aiemminkin maininnut, on yksi parhaista neuvoista, mitä olen koskaan valmentajiltani saanut: "Have fun with your horse!"

Tämä on ihan ehdoton edellytys siihen, että saat hyvän suhteen kehittymään hevosesi kanssa ja yllätte yhä parempiin suorituksiin keskenänne. Jossei koskaan ole hauskaa, ei kehitystäkään tapahdu. :)

Eemelin faijan Derynin kanssa meillä oli lumihumppaa pellolla! 
Omat hevoseni tekevät usein valmennuksissa tiukkaa duunia ja kotonakin joskus, mutta vastapainoksi suuntaamme pellolle tai maastoon hauskuuttamaan itseämme. Pellolla yleensä pyrin siihen, että hevoset saavat liikkua vapaammin ja varsinaiset työt ei ole se keskinäisin asia. Jotenkin varmasti tästä syystä pellolla ratsastukset aina sujuu, kun sinne mennään hymyssä suin!

Eemeli tykkää peltoilla!
Ja Ponde myös!
Metsämaastoon suunnatessamme saatamme esimerkiksi poimia vadelmia tai jopa sieniä matkan varrelta ja meillä on kivaa yhdessä. Vaikka maastoon lähtisi vähän nyrein mielin, ei voi kauan olla nyreänä, sillä ympäröivä kaunis luonto ja kiva hevonen alla takaavat hyvän mielen. Yleensä myös hevonen tuntuu nauttivan rauhallisesta maastoilusta, jossa sen ei niin tarvitse pohtia muuta kuin pysyvänsä pystyssä.

Rento, reipas laukka kentälläkin saattaa ajaa hauskanpitoasian yhtä lailla. Tai esimerkiksi erään lopputyötä tekevän eläinkouluttajan treenit, joissa oli tarjolla helppoja tehtäviä ja paljon porkkanoita, sai Murden ja Eemelin varsin onnellisiksi... :)

Kehuminen on myös tärkeää!
Myös ihan vaan laatuaika hevosen kanssa rapsutellen ja harjaillen, on usein sitä parasta aikaa! Ainakin omat hevoseni rakastavat huomiota ja rapsuttelua ja ovat onnellisia pitkän aikaa, jos niitä jaksaa kupsutella!

Murde tykkää mennä huppuun piiloon!
Pitäkää siis hauskaa hevostenne kanssa, jotta suhteenne kehittyy ja hevonen tahtoo tehdä töitä kanssanne!

Hevosten on tärkeää saada myös pitää hauskaa hevosten kanssa!

2 kommenttia:

  1. "Have fun with your horse!" on taatusti tärkein, mutta unohdetuin neuvo ikinä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, liian moni unohtaa tän supertärkeän jutun liian usein! Teillä onneks osataan pitää hauskaa hevosten kanssa, rispektit siitä!!!! :)

      Poista