torstai 18. joulukuuta 2014

18. luukku: Think positive!

Positiivinen ajattelu auttaa aina ja kaikessa. Aina ei ehkä tunnu siltä, että se auttaa, mutta se auttaa silti. Lisäksi positiivisuus leviää ympäristössä, joka on myös aina mukavaa huomattavaa.


Kun miettii enemmän onnistumisia, uskoo onnistumisiin ja haluaa onnistua, kehittyy huomattavasti varmemmin kuin jos pohtii vain epäonnistumisia ja huonoja hetkiä. On tärkeää ottaa opiksi epäonnistumisista, mutta myös tärkeää kasvattaa itsevarmuutta ja itseluottamusta onnistumisten ja positiivisten kokemusten pohtimisen kautta. Ei siis saa jäädä vellomaan huonoihin hetkiin vaan kääntää katseet niihin parempiin...


"Every cloud has a silver lining!" On tärkeää nähdä asioissa niiden positiiviset puolet. Esimerkiksi kun hevonen sairastaa, oppii hevosestaan ihan eri tavalla kuin sen ollessa terve, oppii paremmaksi hevosen hoitajaksi ja ajattelemaan hevostaan kokonaisvaltaisemmin. Hevosen sairastaminen ei koskaan ole mukavaa, mutta senkin kautta voi kehittyä. Epäonnistumisista useimmiten oppii, kuten jo eilisessä tekstissä tulin maininneeksi, joten epäonnistumisissakin on paljon positiivista kun oikein tarkasti asiaa miettii. 
Kun itsellä on positiivinen mieli, sitä on helppo jakaa myös muille. Joskus esimerkiksi kilpailuissa olen katsonut jonkun kanssakilpailijan suoritusta ja miettinyt, että onpa kaunista ratsastusta. Siinä on tullut myös mieleen, että uskaltaisikohan tämän sanoa myös sille kyseiselle kanssakilpailijalle. Onneksi sitten osasin miettiä asian siltä kantilta, että jos joku näin ajattelisi minusta, olisi todella kiva se myös kuulla ääneen sanottavan ja siten avasin suuni ja kerroin kanssakilpailijalleni, että hänen ratsastuksensa oli varsin kaunista katsottavaa ja tulimme kummatkin tästä onnelliseksi. Tämän kerran jälkeen on myös ollut helppoa myöhemminkin käydä kehumassa hienoja suorituksia ja siitä jää joka kerta itsellekin hyvä mieli!


Positiivisella mielellä oppia on helpompi ottaa vastaan ja sisäistääkin, jos on aina epäileväinen ja suhtautuu asioihin negatiivisesti, on turha haaveilla kehityksestä!

2 kommenttia:

  1. Niin totta! Tuollaisilla postiivisilla kommenteilla voi pelastaa jonkun päivä, viikon tai jopa kuukauden! Oikeastaan mistään muusta ei tule niin mukava mieli, kuin toisen ihmisen pyytettömästä, spontaanista, mukavasta kommentista sopivaan aikaan. Eikä se ole sanojalta pois, päin vastoin!

    VastaaPoista