maanantai 29. joulukuuta 2014

Normimeininki

Jouluna on ollut ihanasti aikaa lepäillä ja viettää aikaa omien hevosten kanssa. Säätkin ovat olleet kohdillaan, joten ratsastamaankin on päästy. Lunta on juuri riittävästi siihen, että pellolla on hyvä ratsastaa ja maastot ovat myös olleet ihan kivassa kunnossa. Hevoset ovat siis päässeet liikkumaan ihan kivasti ja tuntuvat olevan aika kivassa vireessä. Parin viikon päästä pukkaakin reenit vimmana käyntiin kun ensin on viikonlopun verran Pietin kanssa valmentautumista, sitten Rodrigo saapuu maahan meitä(kin) opastamaan ja homman kruunaa vielä Williamin kaksipäiväinen valmennus. Odotan kyllä innolla.Näillä näkymin Eemeli pääsee Pietille, Murde Rodrigon oppiin ja kummatkin Williamin silmien alle. Ihan mieletöntä kyllä, että vuosi lähtee vauhdikkaasti käyntiin valmennusten tiimoilta. Hevoset pääsee hyville pohjille työskentelemään laadukkaasti. Siitä me tykätään!

Kaikki kolme omaa ratsua ovatkin nyt aika kivalla mallilla, vaikka synkintä talvea elelläänkin. Murde ja Ponde ovat käyneet estevalmentautumassakin tuossa ennen joulua Tuomarinkylässä, joten kivasti on ollut vaihteluakin reeneissä. Ennen joulua kaikki kolme myös raspattiin, jotta niillä olisi kaikki kivasti ennen kuin ensi vuoden reenit alkaa.

Sami ja Kerma ovat olleet myös työn alla ja niistä kummatkin kulkevat tällä erää aika mukavasti. Kuten Tapaninajokuvista näitte, niillä on ollut myös toisenlaista puuhastelua ilmassa. :) Täytyy ehkä yksi kuva laittaa todistusaineistoksi, että ajoin mä ihan itsekin, vaikken kylläkään kovin taitavasti..! On toi ajaminen niin ihmeellistä, kun on niin kovin kaukana siitä hevosesta. Varsinkin kun ajelee vielä tuolta reestä käsin...


Ihanat pienet uudet ratsut ovat olleet myös työn alla, sillä mulla on 3 ihanaa 3-vuotiasta suomenhevosratsua, joita käyn aina silloin tällöin laittelemassa. Yhtä enemmänkin opetan, mutta välillä pääsen myös itse kyytiin, yksi on ollut ihan vain mun projektini ja yhtä käyn säännöllisesti työskentelemässä omistajan lisäksi, sillä minun olisi tarkoitus se esittää laatuarvostelukarsinnassa keväällä. Jännittävää! Kaikki nämä kolme ovat varsin lahjakkaan oloisia nuoria, joiden kanssa on ilo työskennellä. Katsotaan, josko näistä jostain saataisi kuvamateriaaliakin joskus esille. Alla kuva ihan joltain ensimmäisistä ratsastuksista Rinsessan kanssa. :)

Ihana Rinsessa 3vee
Blogini lukijat muistavat varmasti vuosi sitten syksynä blogissa esiintyneen Mustan Tamman eli S.W. Dreams Come Truen. Camihan oli minulla treenissä ja valmisteltavana laatuponikilpailuun. Nyt Kamsu palaa loppuviikosta treeniin ja voi olla, että pääsen raportoimaan Kamsunkin treeneistä taas jatkossa. Tarkoitus olisi tamman kanssa kevään aikana päästä vähän kilpailemaankin kunhan ensin saadaan kuntoa kohdilleen ja löydetään taas yhteinen sävel. Odotan kyllä innolla myös treenejä Camin kanssa, sillä ainakin edellisellä treenijaksolla meillä oli ihan superhauskaa yhdessä!


Sellaisia kuulumisia tällä suunnalla tällä kertaa. Ei mitään kovin ihmeellistä, mutta elossa ollaan ja homma jopa vähän niin kuin etenee. Kohti kisakautta taas mennään ja jännä nähdä, millainen ensi kisakaudesta muodostuu ja millä ratsuilla! :)

Loppuun vielä pari Eemelin peltokuvaa joulua edeltäneeltä viikonlopulta. Silloin pelto ei kyllä vielä ollut ihan ratsastuskuntoinen, mutta sai siinä vähän hölkkäiltyä! Nyt on onneksi lunta jo hieman edes enemmän, mutta hovikuvaaja ei ole ollut kotosalla ottamassa kuvia, kun mä olen päässyt ratsastamaan asti. :( Ehkä taas joku päivä!


9 kommenttia:

 1. Nää sun blogissa esiintyvät kuvat on kyllä niin upeita aina... :D Sulla taitaa olla oikein kunnon hovikuvaaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ja välitetään kiitokset myös kuvaajalle! :) Hovikuvaaja on todella ihan super ja tilauksesta saatavilla toki myös muualle. ;) Tai jos vaikkapa samoihin kisoihin joskus eksytään, ni vinkkaa ihmeessä ja saatat löytää tällaisia itseltäsikin. :)

   Poista
  2. Pidän todellakin mielessä! :D

   Poista
 2. Tuo Rinsessa on kyllä niin ihanan rinsessan näköinen, että <3

  Ja Emen seepraputsit. <3 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rinsessa on kyl ihan mielettömän sievä. Toi sen väri on vaan NIIN upea!

   Murde haluais viel kirahviputsit, ni sit olis vermeet kuosis. :)

   Poista
 3. Mitä eemeli syö? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eemeli syö heinää ja vähän Racing Progressia. :)

   Poista
 4. Ihanaa että Cami tekee comebackin blogiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooooo, jeeeeeeee, ihanaaaaaa! Cami on niiiiin ihana. <3

   Poista