perjantai 12. joulukuuta 2014

12. luukku: Mielikuvaharjoittele!

Tämänkertainen kehittymisvinkki liittyy enemmänkin kehittymiseen kilpailijana kuin kehittymiseen ratsastajana. Kyseessä siis mielikuvaharjoittelu.

Ennen harrastin mielikuvaharjoittelua ennen jokaikistä rataani, kävin läpi rahan kohta kohdalta ja mietin aina vähintään kolme muistettavaa asiaa joka kohtaan. Näin radalla ollessani tuli yleensä mieleen edes yksi näistä kolmesta muistettavasta asiasta lähes joka kohdassa.


Nykyään, monien kymmenien ratsastettujen ratojen jälkeen, rutiini auttaa enkä enää ihan joka kerralle mieti hommaa niin tarkasti läpi etukäteen. Toki aina suuremman ja tärkeämmän kilpailun osuessa kohdille, käytän tätä taktiikkaa edelleen ja varsinkin, jos olen siirtymässä jonkun ratsun kanssa uudelle tasolle, haluan ottaa homman mahdollisimman varman päälle ja miettiä homman haltuun etukäteen.

Keräsin blogissani esiintyneet mielikuvaharjoitukset kasaan teille tsekkailtavaksi, jotta ymmärrätte, miten minä tämän harjoittelun suoritan. Jokainen varmasti voi kehitellä itselleen sopivan tavan tämän toimittaa, mutta ehkä jotain osviittaa saa näistä mun raapusteluistani. Näissä on vielä kyseessä kolme eri tasoa, kolme eri ratsua ja kolme hyvin erilaista tilannetta. :)

Mielikuvaharjoitus

Mielikuvaharjoitus, osa II

Mielikuvaharjoitus, osa III

Uskon itse mielikuvaharjoittelun auttavan ja olen opettanut sitä myös oppilailleni, joista moni myös on huomannut sen auttavan. Suosittelen kaikkia kilpailijoita ehdottomasti ainakin kokeilemaan, siinä ei häviä mitään muuta kuin ehkä hetken verran aikaa ja aivotyöskentelyä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti