maanantai 15. joulukuuta 2014

15. luukku: Esikuvat

Esikuvat ovat tärkeitä. On aina motivoivaa katsella, lukea ja kuunnella esikuvien työskentelymetodeita ja ajatuksia. Esikuvista saa paljon positiivista energiaa ja on myös upeaa välillä nähdä, mihin se tie vie, jota pyrkii kulkemaan (jos vaan kaikki vielä menisi juuri niin kuin toivoisi)...

Samin ollessa 5-vuotias ja aloitellessaan kilpailemista, törmäsin näihin ihaniin ja todella motivoiviin treenivideoihin, joissa welsh cob-ori Cardi treenaa Debbie McDonaldin klinikassa. Olen katsonut nämä läpi kymmeniä kertoja ja aina niistä tulee hyvä fiilis ja halu oppia itsekin vielä niin paljon lisää... :)Jessica Wisdom ja Cardi ovat ehdottomia esikuviani, sillä tällaisena cobiratsastajana on hienoa nähdä, että joku muukin kulkee tätä polkua pitkin ja kyseinen ratsukko on yltänyt jopa GP-tasolle asti.Ultimate-idolini jo 20 vuoden takaakin on tottakai Kyra Kyrklund. Hänen haastattelujaan ja kirjoituksiaan on ihan mieletön lueskella ja saan niistä aina valtavasti ajatuksia ja energiaa. Haaveenani on aina ollut päästä joskus Kyran silmien alle edes vain sen yhden ainoan kerran, mutta niin onnekas en vielä koskaan ole ollut. Se olisi varmasti mielettömän upea kokemus! Voin katsella esimerkiksi alla olevaa küria Matadorin kanssa kerrasta toiseen ja aina pukkaa kylmät väreet sitä katsellessa. Upea, upea ratsukko!Omalle kehitykselleni esikuvat ovat olleet tärkeitä etenkin juuri motivaation ylläpitäjinä. Kun näkee kouluratsastusta kauneimmillaan, tietää mitä haluaisi itsekin osata. On upeaa nähdä hevosen ja ratsastajan yhteistä tanssia, sitä saumatonta yhteistyötä ja luottamusta ja haluaisin tottakai itsekin jonain päivänä päästä siihen ainakin omalla tasollani! Ja kun on riittävän motivoinut, jaksaa harjoitella ja tehdä töitä sen eteen, että oppii vieläkin taitavammaksi!

6 kommenttia:

 1. Vuosia sitten Jilla vinkkasi mulle noi Cardin treenivideot ja menivät heti suosikkeihin. Niin upea ori!
  Ja tuo Kyran rata, esikuva ainesta jo vuodesta 1991.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Cardi on upea! Ja Kyra myös! :) Ihanaa, että on tuollaisia suuria esikuvia!!!

   Poista
 2. Kiitos Cardi-linkeistä! Olen nähnyt nuo treenipätkät joskus vuosia sitten, mutta minulta on mennyt aivan ohi että tämä upea welsh on noussut GP-luokkiin saakka! Vau!

  Kiitos muutenkin mukavasta blogista. Kirjoitat niin hyvin, että täällä käy mielellään lukemassa pohdintojasi ja hakemassa inspiraatiota. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ihanasta kommentistasi ja kiva, että viihdyt blogini parissa! Ja on tuo Cardi kyllä upea, myös kunnioitettava suoritus, että ovat sen tehneet GP-tasolle asti ja uskoneet siihen. Tietää kuitenkin, kuinka paljon epäilyksiä noihin cobien taitoihin kohdistuu... :)

   Poista
 3. Cardi on ihan mieletö hevonen, samaisia videoita olen ihastellut jo vuosia. Ja juuri viikko takaperin katsoin tuon GP-radankin - hyvää ratsastusta katsoessa sitä ainakin teoriassa pitäisi itsekin ratsastaa paremmin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, katellaan vaan näitä ja kohta ollaan itekin ihan superguruja! :) Näin sen täytyy mennä!!! :)

   Poista