keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Tavoitteiden toteutumisesta...

Viime tammikuussa kirjoitin blogiini tavoitteista kilpureideni kanssa tälle kaudelle ja nyt on aika palata niihin. Tässä vaiheessa on hyvä analysoida, päästiinkö tavoitteisiin vaiko eikö, jos ei, niin miksei jne, jotta taas ensi kaudella on viisaampi sekä tavoitteiden asettelussa että niiden toteuttamisessa.

Murden tavoitteet oli kirjattu seuraavasti:

"Murdella on paljon haasteita vielä kilpailemisen suhteen. Sen pitää oppia liikkumaan jalasta eteen niin, että sitä voi ratsastaa ilman kepukkaa läpi vähän vaikeampienkin tehtävien. Tämä ei vielä ole mahdollista. Tavoitteena on kuitenkin päästä starttaamaan aluetasolla ainakin He A-tasolla ja saada kvaali kansallisiin. Jos Murde oppisi toimimaan vähän paremmin jalalla, voisi myös ajatella VaB-ratoja... Temputhan Murde kyllä osaa, mutta perusratsastus ilman kepukkaa pitää saada kuntoon!"

Murden toteutuma oli 5 starttia aluetasolla HeA-luokissa. Prosentit vaihtelivat 56% ja 62% välillä. Radat olivat pääsääntöisesti aika keskinkertaisia, mutta saatiinpahan tehtävät tehtyä ja päästiin maaliin asti. :) Kvaali kansallisiinkin saatiin aikaiseksi Järvenpäässä, siihen olemme erittäin tyytyväisiä. Se oli muutoinkin ehdottomasti kauden paras ratamme. Murdelle olisi toivonut enemmänkin ratoja, mutta sille sopivia kilpailuja mahtui kalenteriin valitettavan vähän. Ensi kaudella ehkä paremmalla onnella. VaB-ratoja emme vielä päässeet kokeilemaan, mutta sen tason tehtävät ovat olleet paljon harjoituksen alla treeneissä. Toiveissa olisi kuitenkin ensin saada tuo HeA-taso tasaantumaan hieman paremmalle tasolle. Mutta pääasialliseen tavoitteeseemme pääsimme, vaikka kesää varjostikin kenkien putoamiset laitumelle ja kengittäjän lukuiset oharit. Niistä onneksi selvittiin loppupeleissä hengissä! :)

Murde Porvoossa elokuussa 2014

Zorron tavoitteet oli määritelty seuraavasti:

"Zorpan eli Moniponin tavoitteena on startata koulupuolella 5-vuotisluokkia ja estepuolella mahdollisesti ainakin joku alkukauden noviisirata 90cm tasolla. Laatuponikilpailuun todennäköisesti osallistutaan tänäkin vuonna. Ponden kaikkein tärkein tavoite olisi pysyä ehjänä. :)"

Koulupuolella tavoite täyttyi ja Pondeponi kilpaili täyden kauden kansallisissa kilpailussa aloittaen jo huhtikuussa Ypäjällä. Sen lisäksi Ponde kävi Laaksolla, Korpilahdella, Lappeenrannassa, Tuomarinkylässä ja Porvoossa. Valitettavan esteratsastajan puutoksen vuoksi noviisisarja jäi käymättä, mutta kesällä löytyi onneksi ponipilotti, jonka kanssa Ponde kävi esteratoja ihmettelemässä aina Horse Showta myöden. Eiköhän silläkin puolella tavoitteet täyttyneet siis. Ja ennen kaikkea, Pondeponi säilyi ehjänä läpi kauden. Ihan superia! Laatuponikilpailussa käytiin myöskin ja saatiin sieltä varsin mukavat arviot ponista mukaan.

Ponde Laaksolla toukokuussa 2014

Eemelin tavoitteet kuuluivat näin:

"Eemelin tavoitteena on kilpailla 5-vuotisluokkia kouluratsastuksessa. Sen ei pitäisi olla sille alkuunkaan mahdoton tehtävä, jos sen kehitys jatkuu samalla mallilla kuin tähänkin asti... Eiköhän myös laatuponikilpailuun lähdetä tämänkin kanssa!"

Eemeli teki hienon kauden. Aloitimme varsinaisen kilpailemisen Porvoon aluekisoissa toukokuussa, josta napattiin heti rusetti matkaan. Siitä sitten täysi kausi kansallisia ikäluokkakilpailuita: Laakso, Korpilahti, Lappeenranta, Tuomarinkylä ja Porvoo. Laatuponikilpailun jälkeen käytiin vielä viimeistelemässä kausi Ypäjällä aluegeimeissä, josta myös rusetti kotiintuomisiksi. Eemelin tavoitteet siis toteutuivat, sillä sille ei sen tarkempia tavoitteita ollut asetettukaan. Se kuitenkin pärjäsi hyvin ikäluokkansa tasolla ja osallistui kaikkiin toivottuihin kilpailuihin vuoden aikana.

Eemeli laatuponikilpailussa syksyllä 2014

Tokajille oli annettu seuraavat tavoitteet:

"Tokajin kanssa on toiveenaa päästä suorittamaan vähän useampi rata kuin menneellä kaudella. Tavoitteena on nyt sitten vihdoin vakiinnuttaa se yli 60% tulostaso VaB-radoilla (joka siis menneellä kaudella jäi saavuttamatta) ja ehkä loppukaudesta uskaltaa kokeilla jossain harjoituskilpailuissa se elämäni ensimmäinen VaA-ratakin.. (IIKSIIKSIIKS) Tavoitteeksi voisin myös asettaa sen 60% ylittämisen kansallisessa VaB:ssä."

Tokaj aloitti kisakauden mukavasti parilla ihan ok radalla aluekisoissa, jonka ansiosta uskalsin myös lähteä sen kanssa Ypäjälle Senioriderbyyn. Senioriderbyssä päästiin tulosennätykseemme reilu 60% ja olin tulokseen äärimmäisen tyytyväinen. Rata oli vaikea ja taso kova. :) Siihen se kausi sitten jäikin, sillä Tokaj loukkasi itsensä laitumella ja vaikka oli jo paranemaan päin, tulehdutti haavansa ja joutui klinikkahoitoonkin asian tiimoilta. Tokaj kuitenkin kuntoutui mukavasti ja on nyt taas matkalla kohti kovaa kisakuosia ensi kaudeksi! Tavoite yli 60% tuloksesta kansallisissa siis toteutui, muut tavoitteet jäivät saavuttamatta sairastelun johdosta.

Tokaj Senioriderbyssä 2014

Samin tavoitteet kuuluivat näin: 

"Kuten aina, Samin kilpaileminen kouluratsastuksessa riippuu sen suorittamisista valjakkopuolella... Toivoisin kuitenkin, että päästäisi sen kanssa harjoittelemaan VaB-ratoja ja tulostaso niissä nousisi sinne 60% paremmalle puolelle. Sen pitäisi olla täysin mahdollista kunhan vaan saadaan vähän rutiinia niihin hommiin..."

Samin kanssa oltiin kaikista kauimpana tavoitteista tällä kaudella. Starttasimme ainoastaan kolme starttia, kaksi aluetasolla ja yhden kansallisella. Kaikki näistä starteista tapahtui He A-tasolla. En kokenut olevamme oikeassa kuosissa vaativille radoille, joten pitäydyimme helpoissa. Kevään kaksi aluestarttia sujuivat mukavasti ja johtivat sijoitukseen sekä voittoon. Syksyn kansallinen startti oli pohjanoteerauksemme koskaan. Sami kuitenkin keskittyi pääosin tällä kaudella valjakkoajoon, joka selittää tilanteen vähäisen kilpailemisen osilta. Ensi kausi onkin valjakkoajossa niin PM- kuin MM-vuosikin, joten kouluratsuna Samia tuskin nähdään hirvittävästi silloinkaan.

Kermalle annettu tavoite oli yksinkertainen:

"Kerman yksioikoinen tavoite on päästä starttaamaan aluetasolla! :)"

Kerman tavoite toteutui, sillä Kerma kävi kaksikin kertaa kilpailemassa aluetasolla ja kummastakin kilpailusta tarttui mukaan vielä rusettikin. :)Akun tavoitteet oli seuraavat:

"Akun kanssa tavoitteena on päästä kilpailemaan! Viime kausi meni estehommien ja sairastelujenkin varjossa, mutta nyt haluaisin ehdottomasti päästä mustan jättiläisenkin kanssa vihdoin ja viimein vähän enemmän radoille sitä kuuluisaa rutiinia hakemaan. Tavoitteeksi otetaan mahtipontisesti rusetti aluetasolta ja debyytti kansallisissa! Ja vähempään ei tyydytä! :) Akua on rakennettu pikku hiljaa ja varovasti ja nyt vihdoin se alkaa olemaan aika kivassa vireessä, joten josko se vihdoin pääsisi näyttämään sitä työn tulosta radoillekin..."

Aku keskittyi tälläkin kaudella estehommiin eikä siten päässyt mihinkään tavoitteistaan. Se tuntui viimeisimmissä yhteisissä treeneissämme niin hyvältä, että odotukset alkoivat nousta suorittamisenkin suhteen korkealle, mutta valitettavasti yhteistyömme päättyi juuri silloin. Harmillista, sillä Aku olisi hyvinkin voinut nousta ensi kaudelle jopa vaativiin...

Aku kotitreeneissä toukokuussa 2014

Vilppu ja Vilpun tavoitteet:

"Menneen kauden yllättäjä saa kovat tavoitteet tulevallekin kaudelle, sillä Vilppu on nyt 6-vuotias ja siten on aika tähdätä kasvattajakilpailuun! Vilpulle pitäisi siis hankkia rutiinia He B-tasolta ja rakentaa sitä kohti He A-tasoa... Saa nähdä, kuinka tässä käy!"

Vilppu osallistui kauden päätteeksi kasvattajakilpailuun eli sille asetettuun tavoitteeseen päästiin kuin päästiinkin. He A-taso on vielä aika kaukana, mutta He B-tasolla startattiin useamman kerran ja aina päästiin maaliin asti. ;) Ja siis yksi He A-rata on myös takana kasvattajakilpailussa ja siitä selviydyttiin ehkä eniten kunnialla kaikista tämän kauden radoista.

Vilppu Porvoossa elokuussa 2014

Esmeralda oli myös saanut tavoitteita:

"Jos Esmeralda tulee kilpailukuntoon, tavoitteena on startata ainakin aluetasolla HeA-luokissa ja jollain tasolla päästä staraamaan myös joku VaB... Kaukana siintää ajatus myös kansallisesta startista tämän ponin kanssa vihdoin ja viimein, mutta siihen on kyllä vielä pitkä tie kuljettavana. Toivotaan kuitenkin parasta!"

Esmeralda saatiin kilpailukuntoon, mutta keväällä ja alkukesästä se asui minulta ulottumattomissa, joten en silloin sen kanssa reenaillut alkuunkaan. Reenit kuitenkin jatkuivat sen muutettua omaan uuteen kotiin ja päästiin elokuussa jo melkein kilpailemaan Porvooseen. Sinne olin ilmoittautunut peräti vaativaan. Valitettavasti pohjien kunnon takia peruin sekä Esmeraldan että Eemelin startin siellä. Onneksi kuitenkin lokakuun lopussa pääsimme vielä Ypäjälle aluekisoihin starttaamaan kauden ensimmäisen startin ja sieltä matkaan myös sijoitus. Osittain siis tavoitteisiin päästiin, osa jäi vielä saavuttamatta. Mikä tärkeintä, poni on kuitenkin kunnossa ja täydessä treenissä kohti ensi kautta! Ja marraskuussahan Esmeralda kotiutti mulle TKR:n seuramestaruuspokaalinkin, jota ei olisi voitu tehdä, jos kansallisiin asti olisi päästy... ;)

Yleistavoitekin oli asetettuna:

"Yleistavoitteena olisi päästä osallistumaan aluemestaruuksiin ja mahdollisesti myös ehkä joukkue-SM-kilpailuihin..."

Aluemestaruudet toteutuivat suomenhevosten aluemestaruuksiin osallistumisen muodossa, mutta joukkue-SM jäi meiltä väliin, sillä eipä mulla olisi ollut sinne mitään sopivaa ratsuakaan sopivassa vireessä.

Melkokivasti siis kaudella 2014 päästiin asetettuihin tavoitteisiin kaikkien ratsujen osilta. Vain Tokajin tiimoilta oli sairastelua kuvioissa, joka tietenkin vaikeutti tavoitteiden toteutumista. Starttasin myös kahdella muulla ratsulla aluetasolla saavuttaen niillä myös sijoituksia. Erittäin hyvin onnistunut kausi siis takanapäin. Täytyy toivoa, että ensi kausi olisi yhtä ehjä ja onnistunut kokonaisuus!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti